NY I MARS: Oppgraderte Prius lanseres i Norge i mars.  Prisene er lite endret fra forgjengeren og starter rundt 270 000 kroner. Foto: Toyota
NY I MARS: Oppgraderte Prius lanseres i Norge i mars. Prisene er lite endret fra forgjengeren og starter rundt 270 000 kroner. Foto: ToyotaVis mer

Mindre støy og tøffere design

Folkehybriden Prius blir ny. Vi har bildene.

2012-versjonen av Toyota Prius får ny frontdesign, såkalt «Under Priority»-design, som betyr at den nedre delen av «trynet» stikker haka ut og sier: Se på meg'a!

For Prius' del innebærer dette større oppmerksomhet på den nedre grillen, i likhet med andre kommende Toyota-modeller.

LED-kjørelysene er nye, og det samme er baklysene som skal gi Prius et mer distinkt uttrykk.

Stivere rattstamme Foruten de rent visuelle endringene skal også styrefølelsen ha blitt bedre takket være stivere rattstamme. Ekstra sveisepunkter og ytterligere forsterkninger skal sørge for mer stivhet i karosseriet. Bedre isolasjonsmaterialer skal redusere vind- og veistøy.

INNVENDIG: Førermiljøet blir mer moderne i 2012-versjonen av Prius. Foto: Toyota
INNVENDIG: Førermiljøet blir mer moderne i 2012-versjonen av Prius. Foto: Toyota Vis mer

Parkeringsassistenten er også forbedret, og skal gi enda enklere og raskere parkering.

Roboten skal være i stand til å kjenne igjen parkeringsplasser uten merking i veibanen. I tillegg vil skjermen og lydinstruksjoner hjelpe føreren fram til startpunktet for parkeringsassistansen, så fort en passende parkeringsplass er oppdaget.

Oppgradert interiør Innvendig får Priusen et nytt, svart interiør med sølvimitasjon rundt lufteventiler og senterkonsoll. Setetrekkene har også fått en oppgradering. Senterkonsollen har en nydesignet armstøtte som åpnes vertikalt, og har en integrert koppholder.

På innsiden av armstøtten finnes blant annet USB-tilkobling.

NY BAK: Nye baklys skal gi Prius et mer distinkt uttrykk. Foto: Toyota
NY BAK: Nye baklys skal gi Prius et mer distinkt uttrykk. Foto: Toyota Vis mer

Informasjonsdisplayet skal være lettere å lese og har fått noen nye funksjoner. Blant annet en EV-indikator som viser månedlig drivstofforbruk i tillegg til de fem siste. Toyota Touch er standard, med en 6,1 tommers fullfarge berøringsskjerm.

Du kan oppgradere til Toyota Touch Pro - med den mest avanserte satelittnavigasjonen fra Toyota hittil. Multimediasystemet får en sjutommers berøringsskjerm som gir informasjon om klimaanlegget, lyd og navigasjonssystemet.

Systemet har avansert stemmegjenkjenning, automatisk zoom ved veikryss, tredimensjonal modellering av byer og landemerker, samt on-line søk på «Points of Interest». I tillegg vil head-up-displayet vise navigasjonsinformasjon.

SPORTY: «Nye» Prius har fått noen av trekkene til konseptet Toyota G Sports Prius. Foto: Newspress
SPORTY: «Nye» Prius har fått noen av trekkene til konseptet Toyota G Sports Prius. Foto: Newspress Vis mer

Les også:
Her er Toyota Prius som stasjonsvogn
Test av Toyota Prius Plug-in
Quiz: Er du en miljøgris?
Test: Stor familiebil til liten pris

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.