Mini Cooper er blitt SUV

Og fått perfekte kjøreegenskaper.

STOR SMÅBIL: Mini Countryman. Foto: Egil Nordlien HM Foto
STOR SMÅBIL: Mini Countryman. Foto: Egil Nordlien HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når alt kommer til alt skal jo Mini være en minimalistisk bil. Et absolutt minimum av det du trenger for å komme deg rundt. Eller?

For den nye Mini Countryman er slett ikke noen minibil. I stedet tar den kanskje temperaturen på bilmarkedet like perfekt som da Porsche lanserte Cayenne og sjokket sportsbilpublikummet med sin svære SUV. Tross kulturkollisjonen ble den en umiddelbar suksess. Nå gjør muligens Mini et tilsvarende sjakktrekk: En tidsriktig og moderne crossovermodell, for sikkerhet skyld litt mindre og rimeligere enn BMW-konsernets egen X1.

Perfekt priset og med et moteriktig image er den i stand til å utfordre de andre to- og firehjulsdrevne små crossover-modellene. Så om ikke annet: En maksimal Mini er fortsatt en av de minste SUV-modellene på markedet. Hvordan det slår ut, viser vår test:

Kjøreegenskaper: 6

Det er ingen grunn til engstelse: Mini Cooper S Countryman ALL4 kjører nesten som den originale Mini Cooper S. Vår testbil hadde runflatdekk i dimensjon 255/45-18, noe som hjelper enda litt på veigrep og kjørefølelse i forhold til 205/55-17 som er standard. Uansett har bilen ekstremt godt veigrep, er nøytral over et meget bredt fartsregister og oppfører seg trygt og svært sportslig på samme tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer