Minibankene forsvinner

Vi bruker kortet mer og mer, men mindre og mindre til uttak av kontanter.

GAMMELDAGS: Når tok du sist ut kontanter i minibank? Det blir stadig sjeldnere for stadig flere, og bankene legger dem derfor ned.  Foto: KRISTINA PICARD
GAMMELDAGS: Når tok du sist ut kontanter i minibank? Det blir stadig sjeldnere for stadig flere, og bankene legger dem derfor ned. Foto: KRISTINA PICARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside I sommer mistet bydelen Vestsida i Porsgrunn minibanken sin, og eldre beboere fortvilte over å måtte gå over Porsgrunnsbrua for kontanter.

- Det er klart de kan ta ut penger i butikken, men de føler ikke at de har like god kontroll over pengestrømmen sin da, sa velforeningas Per William Nilsen til NRK.

Også Stavanger opplever nå det samme: Minibankene forsvinner.

- Under årets Gladmat var mange på jakt etter minibank og oppdaget kanskje først da at flere var blitt fjernet den siste tiden, sa daglig leder i foreningen Stavanger Sentrum, Cecilie Christ, til Stavanger Aftenblad i sommer.

For disse stedene er langt fra alene om å miste minibankene sine. Over hele landet forsvinner de tradisjonsrike maskinene fra bybildet.

Dette betyr de rare krusedullene på sedlene dine

Færre minibanker, flere terminaler Norges Bank har oversikt over hvordan vi bruker pengene våre. Og tall herfra slår fast at minibankene blir stadig færre.

• Antall minibanker steg fra 2001 til 2008, fra 2.144 til 2.283 minibanker. • Derfra har utviklingen gått motsatt vei, ned til 2.115 minibanker i fjor. Det laveste tallet siden milleniumsskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer