Minner om strandrestauranter, parasoller og stekende sol

Friskt og fargerikt fra Charlotte Mohn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):

Salat nicoise smaker nydelig på en fortauskafé i Nice, men med gode råvarer og en klassisk vinaigrette lager Charlotte Mohn en nesten like god hjemme på gården i Vang.

Hun serverer salaten med tunfisk av ekstra kvalitet, og da er det egentlig bare rosévinen og varmegradene som mangler.

- Ei flaske rosévin kan vi jo kjøpe selv om det er november. Det er fint med litt lettere mat og drikke som en variasjon til all den tradisjonelle førjulsmaten, mener Charlotte.

Klassisk fransk Salat nicoise er en klassisk fransk salat som består av tomater, grønne bønner, tunfisk, ansjos og kokte egg. Noen grønne salatblader hører med, og gjerne svarte oliven og tynne ringer rødløk.

- Ønsker du en ren vegetarsalat kan du bytte ut tunfisken med artisjokkhjerter. Man kan jo diskutere tunfisk, for mye av den fiskes med fangstmetoder som ikke er bra for miljøet i havet, sier Charlotte.

- Men du får kjøpt tunfisk der det står på boksen hvilken fangstmetode som er brukt. Liker du ikke tunfisk, er det fint å bruke litt stekt eller røkt ørret eller annen fet fisk i salaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer