Alzheimers sykdom:

«Mirakelmedisinen» mot alzheimer virker ikke likevel

Den nye demensmedisinen skulle kurere alzheimer. Nå viser en ny, stor studie at medisinen ikke virker likevel.

TRENGER AKTIVITET: - Folk må få være i aktivitet og gjøre noe de kan – delta på det de har deltatt i hele livet. Alzheimer er en trist sykdom, men det er folk som kan ha et relativt bra liv likevel, sier professor Knut Engedal. Foto: NTB Scanpix
TRENGER AKTIVITET: - Folk må få være i aktivitet og gjøre noe de kan – delta på det de har deltatt i hele livet. Alzheimer er en trist sykdom, men det er folk som kan ha et relativt bra liv likevel, sier professor Knut Engedal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag forrige uke slapp det amerikanske legemiddelfirmaet Eli-Lilly, som står bak medisinen Solanezumab, en pressemelding fra den pågående, såkalte fase 3-studien: Medisinen gir ingen bedring i hukommelse og kognisjon.

Fram til da har det vært knyttet store forhåpninger til medisinen – den skulle knekke alzheimer-gåten.

Faktisk var resultatene fra museforsøk og den forrige fase 2-studien så gode at legemiddelfirmaet fikk kritikk for at de ikke slapp medisinen på markedet allerede da.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer