KROPPSPRESS: En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, viser at 23 prosent av oss har følt ubehag overfor partneren for hvordan kroppen vår ser ut. Foto: SERNY PERNEBJER / MASKOT / NTB SCANPIX
KROPPSPRESS: En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, viser at 23 prosent av oss har følt ubehag overfor partneren for hvordan kroppen vår ser ut. Foto: SERNY PERNEBJER / MASKOT / NTB SCANPIXVis mer

- Misnøye med egen kropp er en ganske vanlig årsak til sexproblemer

Kroppspress kan ødelegge forholdet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Det er et sterkt kroppspress i samfunnet vårt. Mange - særlig kvinner - er ikke i nærheten av å kunne oppnå det kroppsidealet som framstilles i mediene. Kvinner skal være uforholdsmessig slanke, ha store pupper og se trent ut, sier Tilmann von Soest, professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og ekspert på kroppsbilde og selvfølelse.

En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, viser at 23 prosent av oss har følt ubehag overfor partneren for hvordan kroppen vår ser ut.

Blant menn er andelen 14 prosent, blant kvinner 32 prosent.

HAR DU FØLT PÅ UBEHAG OVERFOR PARTNEREN FOR HVORDAN KROPPEN DIN SER UT? Totalt Mann Kvinne 18-29 år 30-39 år 40-59 år 60 år + Ja, i stor grad 3 2 4 7 5 2 0 Ja, til dels 20 12 28 24 36 18 10 *Tallene er oppgitt i prosent. Undersøkelsen er utført av Ipsos MMI på oppdrag for Dagbladet og er gjort på et representativt utvalg av befolkningen.

Vanlig fenomen

- Å være misfornøyd med egen kropp er et normalt fenomen. Da er ikke skrittet så langt til at man heller ikke føler seg vel overfor partneren. Det er synd, sier von Soest.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn