MINDRE LYST: Skulle Donald Trump bli USAs neste president, oppgir nesten en av fire nordmenn at de får mindre lyst til å reise til USA. Foto: NTB Scanpix
MINDRE LYST: Skulle Donald Trump bli USAs neste president, oppgir nesten en av fire nordmenn at de får mindre lyst til å reise til USA. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mister reiselysten om Trump blir president

Flest kvinner. 

En undersøkelse utført av SIFO (Statens institutt for forbruksforskning) for reisebyrået Ticket viser at nesten en av fire nordmenn (23 prosent) får mindre lyst til å reise til USA om Donald Trump skulle vinne morgendagens presidentvalg.

En prosent har motsatt standpunkt - og oppgir at de får mer lyst til å besøke et USA med Donald Trump ved roret.

Det er flest kvinner som er negative til en Trump-seier. 28 prosent sier at de får mindre reiselyst om Trump haler seieren i land. 18 prosent av mennene er av samme mening.

Skulle derimot Hillary Clinton ende opp med å bli USAs første kvinnelige president, opplyser tre prosent av de spurte at de får økt lyst til å reise til landet.

Øker sterkt

Nettopp USA er et reisemål stadig flere nordmenn velger. Ikke minst fordi det er stadig flere direkteruter fra Norge og Skandinavia i tillegg til at SAS og Norwegian har en priskrig gående som gjør det mulig å komme seg «over dammen» til en fordelaktig pris.

- Donald Trump er åpenbart ikke en favoritt hos nordmenn. Vinner Trump minsker reiselysten dramatisk, men om Clinton tar hjem seieren øker reiselysten isteden, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Men trolig vil ikke presidentvalget ha den helt store innvirkningen på nordmenns planer om å besøke USA. Den store majoriteten, 64 prosent, sier at resultatet av valget ikke kommer til å påvirke lysten til å reise til USA.