Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Mobbing har likhetstrekk med organisert kriminalitet

De som står bak jobber i det skjulte og blir ikke tatt, mener mobbeekspert.

SLIPPER UNNA: Erlend Moen har gitt ut bok om hvordan man avdekker og stanser mobbing i skolen. Han mener de som styrer mobbingen ofte slipper unna. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
SLIPPER UNNA: Erlend Moen har gitt ut bok om hvordan man avdekker og stanser mobbing i skolen. Han mener de som styrer mobbingen ofte slipper unna. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

(Dagbladet): - Det vi ser, stemmer ofte ikke med det som faktisk skjer. Den som utøver den negative handlingen, er gjerne ikke den som står bak. De som befinner seg øverst i pyramiden er ofte elever som er populære og vet hvordan de manipulerer de voksne rundt seg - men de klarer å holde seg skjult, sier Moen.

Han har nylig gitt ut boka «Slik stopper vi mobbing», en håndbok i hvordan man kan identifisere, stoppe og forhindre ny mobbing.

Boka bygger på veiledning av skoler i en rekke alvorlige mobbesaker.

De siste sju åra har Moen vært en del av Skoleteamet på Dagskolen i Trondheim, der han har fungert som skoleveileder i atferds- og mobbesaker.

«Feil» elever

En av hovedårsakene til at skoler ikke får slutt på mobbing selv når de vet at det foregår, er at de aksjonerer mot «feil» elever, mener han.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?