Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Mobil superskjerm fra Samsung i 2014

Pikseltetthet på 560 ppi på mobiler.

MOBILNYTT: Til neste år får 5-tommersmobiler den samme skjermoppløsningen som dagens dyre 27- og 30-tommers PC-monitorer. Foto: SAMSUNG
MOBILNYTT: Til neste år får 5-tommersmobiler den samme skjermoppløsningen som dagens dyre 27- og 30-tommers PC-monitorer. Foto: SAMSUNG Vis mer

DinSide.no: Savner du enda skarpere mobilskjerm?

For ikke lenge siden var 1280 x 720 piksler regnet som sylskarpt, men allerede neste år kan denne oppløsningen bli firedoblet på mobilskjermer med 5 tommers skjerm, ifølge Softpedia og østerrikske Oled.at.

Ifølge kildene har nemlig Samsung begynt å forberede produksjon av AMOLED-skjermer med en pikseltetthet på 560 ppi, noe som gir en oppløsning på utrolige 2560 x 1440 piksler, og det på en 5 tommers skjerm.

Skjermene skal være klare for markedet i løpet av neste år, altså 2014.

Et stykke opp I skrivende stund er det 1920 x 1080 piksler som gjelder på toppmodeller fra produsenter som Samsung, Nokia, LG og Sony.

Alle disse har 5 tommers skjerm.

Til sammenligning har Apple 5S 4 tommer skjerm, og oppløsningen 1136 x 640 piksler, som gir en pikseltetthet på 326 ppi.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.

Sjekk også ut følgende saker:
Her er alle våre mobiltester!

Eier du en smartmobil bør du alltid ha en slik i vesken
Er dette en russisk mobilrevolusjon?