MORO MED MOBIL: Åge Hareide er på reisefot stadig vekk. Nå blir det bliigere å gjøre akkurat dette når Hareides menn er på tur. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX .
MORO MED MOBIL: Åge Hareide er på reisefot stadig vekk. Nå blir det bliigere å gjøre akkurat dette når Hareides menn er på tur. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX .Vis mer

Mobilbrukere, dette er ingen aprilspøk

Fra 1. april blir det billigere å bruke mobiltelefon i utlandet.

|||

Fra 1. april blir det billigere å bruke mobiltelefon i utlandet som følge av nye EU-regler. Dette vil berøre norske operatørers priser på datatrafikk og SMS.

De fleste mobiloperatørene krever i dag 3,99 kroner, avhengig av land og abonnement, for å sende en SMS fra utlandet til Norge.

Når den nye EU-reguleringen på SMS- og datatrafikk i utlandet blir gjeldende fra 1. april, blir den nye maksprisen 1,19 kroner, en prisreduksjon på 70 prosent, skriver Finansavisen.

EU har lenge hatt regulering av prisene på tale i mobilnettet. Maksprisen har vært 4,72 kroner for oppringninger og 2,08 kroner for mottak av samtaler i EU-land. De fleste norske operatører har også forholdt seg til disse beløpsgrensene.

Regelendringen fra 1. april vil regulere prisene på SMS-meldinger. Men for datatrafikk blir det ikke prisregulering på sluttbrukernivå. I stedet kan operatørene seg imellom ikke kreve mer enn 1 euro per megabyte, tilsvarende 8,68 kroner med den faste valutakursen som er bestemt av EU.

Regelendringen innebærer videre at det blir sekundtaksering på alle samtaler, og ikke betaling per minutt, også når du ringer hjem fra utlandet. Det blir likevel åpnet for en minimumstaksering på 30 sekunder per samtale.(NTB)