Mobiltelefoner kan ødelegges med sms

Tyske forskere har funnet svakheter ved såkalte "vanlige" mobiltelefoner.

KAN DREPES MED EN SMS: Tyske forskere hevder at såkalte vanlige mobiltelefoner lett kan slås ut av en sms. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet
KAN DREPES MED EN SMS: Tyske forskere hevder at såkalte vanlige mobiltelefoner lett kan slås ut av en sms. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vanlige mobiler kan drepes med SMS.

Det skriver nettstedet digi.no og refererer til et foredrag doktorgradstipendiat Collin Mulliner holdt for den tyske hackerforeningens årskonferanse som ble avholdt i Berlin i romjulen.

Mulliner, som er doktorgradstipendiat ved TU Berlin, hevder å ha funnet store svakheter ved såkalte "vanlige mobiltelefoner" etter å ha testet en rekke telefoner sammen med kollega ved Berlins teknologiske universitet, Nico Golde.

Sårbare Det har tidligere vært hevdet at vanlige mobiltelefoner håndterer sms på en måte som gjør dem sårbare.

Ifølge digi.no er Mulliner og Golde først ute med å påvise SMS-sårbarheter på vanlige mobiltelefoner på en overbevisende måte.

Mulliner og Golde skal ha lagt opp et lukket GSM-nett der de har kunnet eksperimentere med hva som skjer når modeller fra blant annet Nokia og Sony Ericsson mottar spesielle tekstmeldinger.

Mobilen slår seg av I testene de to har utført mottar testmobilene en spesielt utformet SMS-meldinger; mobiltelefonene i testen reagerte ved å slå seg av og så slå seg på igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer