ALKOHOLFRIE DRINKER: Bartender Adam MacDonald mikser fristende mocktails for dem som ikke vil drikke alkohol. Foto: MERETHE HOMMELSGÅRD
ALKOHOLFRIE DRINKER: Bartender Adam MacDonald mikser fristende mocktails for dem som ikke vil drikke alkohol. Foto: MERETHE HOMMELSGÅRDVis mer

Mocktails: Tre alkoholfrie drinker fra en tidligere verdensmester

Drinker så gode at du ikke skulle tro de var alkoholfrie.

- Ikke misforstå, jeg er fan av cocktails og alkohol. Jeg tror at stemningen og atmosfæren i en bar ofte trenger at folk drikker, sier tidligere verdensmester i bartending, Adam MacDonald.

- Spesielt nordmenn må ta seg en drink eller to for å slippe seg litt løs. 

- Men jeg liker hvordan trenden med edru-kvelder og «Sober Clubs» pusher resten av bransjen til å tilby bedre og mer interessante alkoholfrie alternativer.

Les også: Alkoholfri drikke til maten: Det finnes så mye mer enn Farris og Munkholm!

Mocktail vs. cocktail «Mocktails», altså cocktails uten alkohol, stammer fra det engelske «mock» for etterligning. Også MacDonald mener de alkoholfrie drinkene som tilbys skal ha kvalitet på lik linje med de alkoholholdige.

- Hvordan det endelige produktet smaker er både målet og besettelsen for mange av verdens ledende bartendere. 

- At det er alkohol i en drink er bare en faktor. Du kan bytte den ut, slik du kan med alle de andre smaksbestanddelene i drinken.

Oppskrift på MacDonalds beste mocktails finner du under.

Mocktails på menyen Ettersom flere forlanger alkoholdrie drinker av høy kvalitet, er mocktails blitt et vanlig syn på barmenyen.

- Selv om det helt klart spiller inn, tror jeg ikke nødvendigvis folk bare drikker alkoholfritt fordi de er gravide, syke eller religiøse.

- Jeg tror det er en ny retning innen måten vi sosialiserer på. Mange drar ut flere ganger i uka for å møte venner, men ikke alle orker å drikke hver gang. Men man vil likevel være med ut, sier bartenderen som driver cateringselskapet Liquid Engineers, og Cocktail BootCamp, der målet er å få nordmenn til å bli mer bevisst på hva de drikker.

Dette skjer med kroppen om du kutter ut alkohol i en måned.

- Bare husk at hvis du bestiller en mocktail i en bar som spesialiserer seg på cocktails, vil det du bestiller smake himmelsk, men på ingen måte være like billig som et glass brus.

- Ingrediensene, preppingen og alt arbeidet med å utvikle drinken koster, slik at du skal kunne få noe annet enn en flaske med Cola.