- Ikke misforstå, jeg er fan av cocktails og alkohol. Jeg tror at stemningen og atmosfæren i en bar ofte trenger at folk drikker, sier tidligere verdensmester i bartending, Adam MacDonald.
- Spesielt nordmenn må ta seg en drink eller to for å slippe seg litt løs.
- Men jeg liker hvordan trenden med edru-kvelder og «Sober Clubs» pusher resten av bransjen til å tilby bedre og mer interessante alkoholfrie alternativer.
Les også: Alkoholfri drikke til maten: Det finnes så mye mer enn Farris og Munkholm!
Mocktail vs. cocktail «Mocktails», altså cocktails uten alkohol, stammer fra det engelske «mock» for etterligning. Også MacDonald mener de alkoholfrie drinkene som tilbys skal ha kvalitet på lik linje med de alkoholholdige.
- Hvordan det endelige produktet smaker er både målet og besettelsen for mange av verdens ledende bartendere. - At det er alkohol i en drink er bare en faktor. Du kan bytte den ut, slik du kan med alle de andre smaksbestanddelene i drinken.
Oppskrift på MacDonalds beste mocktails finner du under.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger