Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Modell fikk kokende suppe over magen og underlivet - flyselskapet dømt til kjempeerstatning

Frykter hun ikke kan få barn på grunn av brannskadene.

BLE FORBRENT: Det sør-koreanske flyselskapet Asiana er dømt til å betale en tidligere modell over en million kroner etter at det ble sølt kokvarm suppe i fanget hennes under en tur fra Sør-Korea til Paris. Foto: NRB Scanpix
BLE FORBRENT: Det sør-koreanske flyselskapet Asiana er dømt til å betale en tidligere modell over en million kroner etter at det ble sølt kokvarm suppe i fanget hennes under en tur fra Sør-Korea til Paris. Foto: NRB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sør-koreanske flyselskapet Asiana er sammen med en av sine flyvertinner dømt til å betale en tidligere koreansk modell 136 000 amerikanske dollar - omlag 1,1 millioner kroner - i erstatning etter en ulykke om bord i et av selskapets fly i 2014.

Modellen, som etter sør-koreansk praksis kun er identifisert ved fornavnet Chang, reiste med Asiana på første klasse fra Incheon til Paris 17. mars 2014 da uhellet var ute.

En flyvertinne skal ha veltet en bolle med kokhet nudelsuppe over Chang, som fikk andre- og tredjegradsforbrenninger nederst på magen og i underlivet, skriver The Straits Times og en rekke andre medier.

Kan ikke få barn?

Kvinnen hevder hun måtte gi opp modell-karrieren etter uhellet.

Til avisa The Korea Herald uttalte hun i fjor, da søksmålet ble levert, at hun også fryktet for mulighetene til å kunne bære fram barn i framtida på grunn av skadene i underlivet.

- Jeg hadde planer om å fortsette karrieren innen media, mote og hårdesign med hjelp av min fysiske skjønnhet. Det ble umulig på grunn av brannskadene, sa hun til avisa.

I stedet startet hun et bakeri. Det gikk ikke så bra.

- Jeg kan ikke fortsette å jobbe i bakeriet da jeg er blitt veldig redd for å arbeide nær 800 grader varme ovner, sa hun til den koreanske avisa.

Ord mot ord

Flyselskapet beklaget på det sterkeste at Chang ble skadet under en av deres flyvninger, men innrømmet ikke erstatningsansvar.

Selskapet hevder til sitt forsvar at ulykken inntraff fordi modellen dunket til bollen med glohet suppe, og dermed selv var medvirkende til at hun fikk den i fanget. Asiana sier også at de gjorde alt de kunne og behandlet Chang etter instrukser fra en lege på den gjenstående delen av flyturen.

Dette benekter kvinnen som på sin side påstår at betjeningen nektet henne å undersøke om det befant seg medisinsk kompetanse om bord i flyet, og at flyet ikke hadde akuttmedisinsk utstyr.

Chang krevde i sitt søksmål flyselskapet for nærmere 1,5 millioner kroner. Selskapet tilbød et forlik på omlag 400 000 kroner. Dette avviste den tidligere modellen, og tok saken til retten.

Dommerne valgte å tro på den koreanske kvinnens versjon og dømte altså både flyselskapet og den uheldige flyvertinnen til å betale et erstatningsbeløp på 1,1 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!