Mojito med appelsin

En vri på klassikeren gjør mojitoen ny.

OPPSKRIFT PÅ MOJITO: En liten vri på klassikeren mojito. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ MOJITO: En liten vri på klassikeren mojito. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går en stund mellom hver gang jeg blander meg en drink. Når jeg først gjør det må det være en gin and tonic (slik lages den perfekt), denne eventyrdrinken, en lekker cosmopolitan eller en overraskende cognac-cocktail.

Nå var tiden kommet for å ta en ny titt på mojitoen. Du finner den originale oppskriften nedenfor (og her), men jeg hadde nå tenkt å se om jeg kunne gjøre noe morsomt med den.

Det er ikke enkelt. For en mojito er en nesten-perfekt drikk. Kanskje er mojito helt perfekt? Men, utgangspunktet var alt annet enn bra. Som så mange andre drinker spiller krydderiene opprinnelig rollen som smaksmaskerere. Før destilasjonsmetodene ble så gode som de er i moderne tid, var brennevin ofte urent og smaken var deretter. På Cuba brukte de en blanding av lime, sukker og mynte for å gjøre det drikkbart.

Mojito er ikke sterkt Masse syre fra limen, balansert med sukker, og en masse villmynte (ikke slik vi har i butikken, dessverre) gjorde susen. Mojito er en såkalt highball. En highball er altså en drink som består av sprit, men har en større andel av ikke-alkoholholdig væske (gin og tonic, whisky og soda er andre eksempler). Det betyr at en vanlig drink kan ende opp med pluss minus 10 prosent alkohol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer