Sonjas far var tysk soldat:

- Mor sørget hele livet over at hun ikke fikk tilbake sitt norske statsborgerskap. Det var prisen hun betalte for sin kjærlighet

I over 50 år var Sonjas mor uønsket av den norske stat. Da hun giftet seg med en tysk soldat, fikk hun ikke lenger være norsk statsborger.

RIKT LIV: Sonja har bodd i
 Sandefjord i 49 år. Hun har aldri lagt skjul på sitt opphav, og heller ikke fått stygge bemerkninger. - Med tette bånd både til familien i Tyskland og i Norge, har jeg hatt et rikt liv, sier hun. Foto: Randi Johnsen og privat
RIKT LIV: Sonja har bodd i  Sandefjord i 49 år. Hun har aldri lagt skjul på sitt opphav, og heller ikke fått stygge bemerkninger. - Med tette bånd både til 
familien i Tyskland og i Norge, har jeg hatt et rikt liv, sier hun. Foto: Randi Johnsen og privat
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er krig i Finnmark, og 18 år gamle Solveig har fått jobb i lensmannsgården i Talvik. I tillegg til barnepass skal ungjenta lære seg finere husholdning. Hver morgen går hun ned bakken for å hente melk i bygda. I motsatt retning kommer en tysk soldat. Han er på vei til presteboligen, hvor tyskerne har okkupert første etasje.

«Guten Morgen, Fräulein Hanssen.» Han er høflig, men ikke påtrengende. Solveig ser ned i bakken, men hilser ikke tilbake. Slik går dagene helt til de tyske offiserene en kveld blir invitert i selskap hos lensmannen.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer