- Mor tar seg av de syke barna

Og ofrer gjerne karrieren hvis det trengs, fastslår norsk sosiolog.

PASSER PÅ: Mødrene blir hjemme med sykt barn til tross for at fedrene har mer fleksible jobber og lettere kan ta fri.  Foto: Colourbox
PASSER PÅ: Mødrene blir hjemme med sykt barn til tross for at fedrene har mer fleksible jobber og lettere kan ta fri. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At barn blir syke i barnehagen, er ikke noe nytt. Stadig vekk må barnehagene kontakte foreldrene på grunn av feber, kvalme eller andre sykdomstegn. Men hvem ringer barnehagene til først? Og er det mamma eller pappa som er mest hjemme med sykt barn?

- Mor vil ringes først Vi forhørte oss med flere store barnehager. Espira Dvergsnes Barnehage i Kristiansand svarer at det helt klart er mor som oftest henter barn som er blitt syke. Barnehagen ringer også helst mor først dersom barnet må hjem.

- Det er hun som har mest kontakt med barnet, og vi opplever at hun vil ringes først, sier Ellen Hagenes, som jobber i Espira Dvergsnes.

- Mødrene er mest hjemme Det er mødrene som er mest hjemme fra jobb med syke barn, skal vi tro seniorforsker Sigtona Halrynjo i Arbeidsforskningsinstituttet.

Gjennom sin doktorgrad i sosiologi, har hun intervjuet både mødre og fedre om ansvarsfordelingen i hjemmet, og begge to svarer at mødrene tar mer ansvar for syke barn enn fedrene.

- Ansvaret for syke barn ser fortsatt ut til å være mors hovedansvar, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.