Morderen slaktet seks mennesker. Så spiste han, fyrte i ovnen og stelte dyra

Tysklands mest makabre cold case er fortsatt uløst.

OFRENE: Kistene til ofrene. Mens de ble gravlagt viste politiet frem de avkappede hodene for klarsynte. Foto: Ukjent/Fra www.hinterkaifeck-mord.de
OFRENE: Kistene til ofrene. Mens de ble gravlagt viste politiet frem de avkappede hodene for klarsynte. Foto: Ukjent/Fra www.hinterkaifeck-mord.deVis mer

NB: Dagbladet advarer mot sterke bilder.

Det hadde ikke vært lett for Maria Baumgartner å skaffe seg en jobb. Hun var det som folk kalte litt «enkel».

I mars 1922 lyktes det endelig. Maria fikk jobb som hushjelp på gården Hinterkaifeck syv mil nord for München. 31. mars fulgte søsteren Franziska Maria til den nye jobben.

Gruber-familien som eide gården var velstående og solide bønder, men Maria var engstelig og ville ikke at søsteren skulle gå:

«Da vi hadde tatt avskjed, løp Maria etter meg, grep høyrehånden min og ville ikke slippe. Det var som om hun følte noe.» Det var siste gang Franziska så søsteren i live.

To dager etter var søndag 2. april. Gruber-familien var katolikker og trofaste kirkegjengere. Datteren Viktoria var dessuten forsanger i kirkekoret.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.