Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Morgenstunden er så god at du et øyeblikk glemmer laminatet under senga

Det største ankepunktet er prisen du må betale.

SØRLANDSIDYLL: Hotel Risør ligger på bryggekanten, og her våkner du opp med havutsikt hele sommeren.
SØRLANDSIDYLL: Hotel Risør ligger på bryggekanten, og her våkner du opp med havutsikt hele sommeren. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Å våkne i et rom hvor lyse, lette gardiner blafrer så vidt i brisen fra havet, som du ikke bare hører, men ser fra senga, gir en ultimat sommerfølelse.

Følelsen forsterkes av en vegg tapetsert med lysegrønt bladverk og rosa blomster, en himmelblå sofa og kritthvitt sengetøy. I tillegg er vannkoker og kaffe på plass.

FLOTTE ROM: Rommene på hotellet er store, lyse og delikate.
FLOTTE ROM: Rommene på hotellet er store, lyse og delikate. Vis mer

Morgenstunden er så god at vi et øyeblikk glemmer furulaminatet under senga og den litt innestengte lukta på badet.

Vanskelig råstoff For det er en god jobb vertsparet Mona Gjester og Dag Eikeland har gjort med hotellet siden de overtok i 2008. Bortsett fra at rommene er store må utgangspunktet for renovering ha vært traurig.

Mørke teppelagte korridorer, trange trapper, badefliser à la 1980-tallet er vanskelig råstoff for trylling.

En god del gjenstår i fellesarealene før hotellet er på høyden, men små detaljer klarer å skape et hovedinntrykk som er innbydende og hyggelig.

God betjening Betjeningen bidrar også til at man føler seg velkommen. Informasjon om alt fra parkering til trådløst Internett kommer fort og med et smil.

Å havne over en restaurant og en terrasse med ølservering kan bety trøbbel. For vår del gikk det smertefritt. Men det var før fellesferien.

Frokosten er ikke overdådig. Det behøver den heller ikke være på et småbyhotell med 32 rom. Alt smaker godt, men presentasjonen kunne vært mer innbydende.

Høy pris Vårt største ankepunkt mot hotellet er prisen. Nesten 1400 kroner med frokost for enkeltrom er for mye. At et dobbeltrom bare koster 300 kroner mer hjelper litt.

Et annet ankepunkt er den lave bemanningen. Vi forsøkte forgjeves å få kontakt med resepsjonen da koden til Internett ikke virket. Ingen svarte.

Resepsjonisten var antakelig opptatt med å servere middag i restauranten.

Bor man på et hotell som framstår som bemannet, gir det en følelse av trygghet. Det er en tjeneste mange er villige til å betale ekstra for. I vårt tilfelle føltes det som falsk trygghet.

Stort potensial Risør Hotel har stort potensial. Vertskapet har vist hva de kan på Stangholmen Fyr, det andre stedet de driver. Beliggenheten nesten på bryggekanten er fantastisk.

Hotellet har både sjel og sjarm og egner seg både for par på kjærestetur og familier. Men småting må fikses før helheten sitter.

• Her finner du Dagbladets hotelltester.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media