Morten (51) opererte prostata for ett år siden. Slik har det gått

- Jeg hadde lave forventninger.

FØRST UT: Morten Kvelle var den første pasienten til å bli operert av roboten «Da Vinci xi» ved Sykehuset i Vestfold. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FØRST UT: Morten Kvelle var den første pasienten til å bli operert av roboten «Da Vinci xi» ved Sykehuset i Vestfold. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STOKKE (Dagbladet): For ett år siden var Dagbladet med da Morten Kvelle fra Stokke ble den aller første pasienten som lot seg operere av en firearmet robot ved navn «Da Vinci xi», ved Sykehuset i Vestfold.

Han hadde fått påvist kreft i prostata, en kjertel som ligger i overgangen mellom blæren og urinrøret, like foran endetarmen. Hvert år får 5118 menn diagnosen (2016). Kvelle hadde hørt at roboten skulle gi færre vannlating- og ereksjonsproblemer, slik så mange prostataopererte opplever i etterkant.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer