Morten reiste 15 000 kilometer og sov i bilen i én måned for denne videoen

Timelapsevideoen sett 150 000 ganger på ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva får du hvis du kjører 15 000 kilometer fram og tilbake gjennom Norges nitten fylker i én måned? Jo, Morten Rustads nye filmprosjekt.

I den fem minutter lange timelapsevideoen «Norway - A Time-Lapse Adventure» tar fotografen oss med til noen av Norges mest sceniske steder, som Lofoten, Senja, Helgelandskysten, Geirangerfjorden og Preikestolen.

Filmen har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og på bare ett døgn er den sett nesten 150 000 ganger.

- Reaksjonene har vært overveldende! Den har blitt delt på flere store nettsteder, og er på forsiden av Vimeo. Det er veldig mange kommentarer fra folk som har lyst til å komme å besøke Norge, sier Rustad til Dagbladet.

- Det ble lite søvn Ideen fikk fotografen, som studerer ledelse ved University of Essex i England, for et par år siden.

- Jeg har planlagt siden da. Det er en drøm jeg har hatt lenge, og nå som jeg hadde tid og mulighet til det tok jeg sjansen. Norge er en drømmedestinasjon for fotografer, med fjorder og fjell, midnattsol og nordlys. Jeg bor i utlandet og har mange internasjonale venner, og jeg har alltid savnet å kunne vise frem hvor vakkert Norge er på en kort og enkel måte. Jeg håper også at denne videoen kan få nordmenn til å reise i vårt eget land, i stedet for å reise utenlands, sier Rustad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.