Møt Karl , Opel Karl

Et tydelig bevis på Opels storsatsning i småbilsegmentet.

LITEN, MEN STOR? Opel presterer med nye Karl å introdusere sin tredje bil i småbil/minibil-kategorien. I motsetning til Adam har nykommeren fem dører - og antakelig klart bedre plass. Foto: OPEL
LITEN, MEN STOR? Opel presterer med nye Karl å introdusere sin tredje bil i småbil/minibil-kategorien. I motsetning til Adam har nykommeren fem dører - og antakelig klart bedre plass. Foto: OPEL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Karl er altså den nye småbilen fra Opel, og blir dermed den tyske produsentens tredje småbil på relativt kort tid. Vi snakker altså om en storsatsing i småbilklassen.

Først ut var Opel Adam og så kom den helt nye Opel Corsa som nettopp er prøvekjørt.

5-dørs Adam-alternativ Opel Karl kommer på markedet sommeren 2015. Selv om den bare måler 368 centimeter i lengden har den fem dører, og i følge Opel vil den også ha utstyr som ikke har vært vanlig i dette segmentet.

I forhold til Adam, som er i samme størrelsesorden, er det tydelig at Karl spiller mindre på design og utseende og mer på de praktiske aspekter.

Dette ser du spesielt på den høyreiste profilen og, selvfølgelig, det faktum at Karl har fem dører.

Den hotte motoren i klassen Karl får den nye motoren vi omtalte i prøvekjøringen etter å ha kjørt Adam Rocks, og det betyr en 3-sylindret 1,0-liters motor i en nedtunet versjon med 75 hestekrefter.

Og det er ingen overraskelse.

3-sylinder-konfigurasjonen har nemlig blitt den hotte motorteknologien i de mindre bilklassene. Vi har hatt noen aha-opplevelser i så måte, både med Ford Focus, Renault Clio og Peugeot 308.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer