Storbyferie

Møt våren på storbytur - her er våre ti beste tips

Shopping, sightseeing og kos.

<strong>MER ENN EIFFEL-TÅRNET:</strong> I Paris er det slett ikke vanskelig å finne vårlig idyll på en uteservering. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MER ENN EIFFEL-TÅRNET: I Paris er det slett ikke vanskelig å finne vårlig idyll på en uteservering. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PARIS

Vi elsker Paris, og nå virker det som at vi igjen hengir oss til den vakre kjærlighetsbyen. For å oppleve det ekte Paris, legg turen til bydelen Saint-Germain-des-Prés, med hyggelige fortauskafeer og små butikker.

Gå selvfølgelig også den lekre paradegaten Champs-Élysées opp til Triumfbuen, og ta ikoniske Eiffeltårnet nærmere i øyesyn.

For mer bohemsk shopping, se til bydelen Marais med lokal design og vintagebutikker.

Mer info: Fly direkte fra Oslo Lufthavn med SAS, Air France og Norwegian. Norwegian flyr også fra Bergen.

Les mer: www.parisinfo.com

BARCELONA

<strong>BLIR FORT FULLT:</strong> Barcelna tiltrekker seg utrolig mange besøkende. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BLIR FORT FULLT: Barcelna tiltrekker seg utrolig mange besøkende. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Mange elsker Barcelona over alle storbyer på jord. Byen har alt – for alle!

Maten, arkitekturen, stranden, aktivitetene – og ikke minst shoppingen. Barcelona oppleves som genuin og ekte med mange små, spesielle designerbutikker. Du kan handle bohemklær i El Born, gjøre et vintagekupp i Raval, eller bruke halve månedslønnen i de fancy designerhusene i Eixample.

Ellers er ikke prisene spesielt høye, men det kan lønne seg å bestille hotell så tidlig som mulig.

Mer info: Direktefy fra Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian og Vueling. Norwegian flyr direkte også fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

Les mer: www.barcelonaturisme.com

LISBOA

<strong>PITTORESK:</strong> Lisboa er kjent for sine trikker, men har også mat og kultur i verdensklasse å tilby. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
PITTORESK: Lisboa er kjent for sine trikker, men har også mat og kultur i verdensklasse å tilby. Foto: Runar Larsen / Magasinet Reiselyst Vis mer

Portugals hovedstad er en avslappet, pittoresk by med kultur i toppklasse, herlig sjømat og et fantastisk lokalt særpreg.

Byen er romantisk på høyde med Paris, noen steder rustikk og falmet som Havanna, og like bratt som San Francisco. Folk samler seg ved Praca do Comercia ved elven Tejo for å bivåne solnedgangen i vest, og om natten forvandles bydelen Barrio Alto til en sprudlende gatefest.

Gå heller ikke glipp av en tur med trikk nummer 28.

Mer info: Norwegian og TAP flyr direkte fra Oslo Lufthavn.

Les mer: www.visitlisboa.com

AMSTERDAM

<strong>AVSLAPPET:</strong> Det nærmer seg tid for tulipan-blomstrin i Amsterdam, som ellers byr på både topp shopping og avslappet stemning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
AVSLAPPET: Det nærmer seg tid for tulipan-blomstrin i Amsterdam, som ellers byr på både topp shopping og avslappet stemning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Med tulipanblomstring, uteserveringer og hyggelig stemning langs kanalene, er Amsterdam den perfekte vårby.

For å oppleve den virkelige tulipanfloraen, må du til Keukenhof-parken, som i år er åpen fra 23. mars til 21. mai. Tilbake i byen bør du unne seg en stund i sola på en av uteserveringene i området ved Dam Square – byens største torg like foran det kongelige slott.

Dette er også en glimrende shoppingby. Gå ikke glipp av de mange små og kreative butikkene i det sentrale området «De 9 Straatjes».

Mer info: SAS, KLM og Norwegian flyr direkte fra Oslo Lufthavn, KLM flyr også fra Torp Sandefjord, Bergen, Stavanger, Ålesund, Kristiansand og Trondheim.

Les mer: http://www.visitamsterdam.no/

LONDON

<strong>MEST POPULÆR:</strong> London er den europeiske storbyen vi nordmenn besøker hyppigst. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix&nbsp;
MEST POPULÆR: London er den europeiske storbyen vi nordmenn besøker hyppigst. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix  Vis mer

London er og blir Europas mest populære storby, ikke minst på grunn av det enorme shoppingtilbudet.

Her finner du alt fra billigvarer til dyrt design og vintage. For den som vil ha noe litt mer spesielt, anbefales bydelen Shoreditch og gatene rundt berømte Brick Lane.

Columbia Street i Øst-London er en hip gate med masse hyggelige småsteder. For deg som har vært i byen flere ganger, er det kanskje på tide å oppdage den tidligere arbeiderbydelen Dalston i nordøst, som nå er «up an coming».

<strong>THE BIG APPLE:</strong> New York. Foto: NTB Scanpix
THE BIG APPLE: New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mer info: Norwegian, SAS, British Airways og Ryanair betjener direkteruter fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø og Sandefjord Torp.

Les mer: www.visitlondon.com

NEW YORK

Våren pangstarter med kirsebærtrær i full skrud, og i ukene etter dette, er metropolen alle elsker på sitt flotteste.

For å suge til deg den vitale vårstemningen, gå ikke glipp av en spasertur langs The High Line, som var en jernbane som gikk gjennom Meatpacking-distriktet, men som nå er omgjort til et populært parkområde.

Avslutt spaserturen med litt mat i den livlige mathallen Chelsea Market. En båttur rundt Manhattan er også fint i vårsola, og kafeene i Greenwich village flytter nå bord og stoler ut på fortauet.

Mer info: United, SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo lufthavn.

Les mer: www.nycgo.com

KØBENHAVN

<strong>DEILIG Å VÆRE NORSK:</strong> I København. Foto: &nbsp;Magasinet Reiselyst
DEILIG Å VÆRE NORSK: I København. Foto:  Magasinet Reiselyst Vis mer

København er og blir en av nordmenns yndlingsbyer, og det er lett å kose seg!

Enten med et «smørrebrød» og en snaps i Nyhavn, eller på bedre restaurant. Den trivelige storbyen er Nordens gourmethovedstad, med totalt 18 Michelin-stjerner og mange restauranter på Bib Gourmand-listen. Vesterbro er byens mest trendy område, og om våren er det spesielt fint i sjarmerende Christianshavn, med sine koselige kanaler og grøntområder.

Mer info: SAS, Norwegian og Widerøe har direkteruter fra Oslo Lufthavn, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Sandefjord Torp (Ålesund fra juni).

Les mer: www.visitkopenhagen.dk

ROMA

<strong>SEVERDIGHETER I KØ:</strong> Roma er steppet av attraksjoner. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SEVERDIGHETER I KØ: Roma er steppet av attraksjoner. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Romantiske Roma er det gode livs hovedstad, som er aller best om våren.

Her ligger de historiske severdighetene tettere enn noe annet sted: Colosseum, Pantheon, og Forum Romanum, eller renessansens mesterverk som Peterskirken med Vatikanmuseet, Fontana di Trevi og flotte Piazza Navona.

For en bit av dagens Roma, besøk markedet Campo de Fiori når det yrer om morgenen, legg lunsjen og shoppingen til det hippe Monti-distriktet, og middagen til supersjarmerende Trastevere.

Les mer: Norwegian og SAS flyr direkte fra Oslo Lufthavn.

Les mer: www.turismoroma.it

MANCHESTER

De lokale hevder at byen har det meste bortsett fra en strand.

<strong>OSER FOTBALL:</strong> Manchester. Foto: NTB Scanpix
OSER FOTBALL: Manchester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På grunn av det pulserende utelivet, omtales byen gjerne som Englands Barcelona. I Northern Quarter finner du vintageshopping og kule barer. Byen er pepret med gode barer og puber. Og ikke minst har Manchester et stort kunst- og kulturtilbud, inkludert det nyoppussede museet The Whitworth.

Fotballbyen huser både City og United, og for å kombinere fotball og kultur, går du på det nasjonale fotballmuseet.

Mer info: Norwegian og SAS flyr direkte fra Oslo. Norwegian flyr også fra Stavanger, og SAS fra Bergen. Ryanair flyr fra Torp Sandefjord.

Les mer: www.visitmanchester.com

MÜNCHEN

Oktoberfesten er kjent og legendarisk, det samme er krimserien Derrick og fotballaget Bayern München. Men München er mye mer enn dette – og nå er vi endelig i ferd med å oppdage byen som har bevart sine stolte, lokale tradisjoner.

<strong>STOLTE TRADISJONER:</strong> München sør i Tyskland. Foto: NTB Scanpix
STOLTE TRADISJONER: München sør i Tyskland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ta en sykkeltur i Englischer Garten, med en ølpause på f.eks. Chinesischer Turm. Og er du spesielt glad i øl, så er ølhuset Hirschgarten et must.

For små butikker med lokal design og vintage, legg turen til bohemkvartalet Glockenbackviertel.

Mer info: Lufthansa, SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo Lufthavn.

Les mer: www.muenchen.de

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer