Møtet med underetasjen utløser et salig sukk

Mens på taket har du hele byen for dine føtter.

GODE SENGER: Etter ei natt på et stille rom i ei deilig seng på Tivoli hotel, er du klar for Tivoli neste dag.
GODE SENGER: Etter ei natt på et stille rom i ei deilig seng på Tivoli hotel, er du klar for Tivoli neste dag.Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

KØBENHAVN (Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Skuffelsen var til å ta og føle på hos familiens seksåring da mor nektet å oppgradere det vanlige hotellrommet til et ekte prinsesserom - for bare 350 kroner.

På Tivoli hotel får du ikke bare Tivoli-billett inkludert i prisen, du får også akkurat så mye tivolistemning som du betaler for.

Sympatisk minibar Humøret steg likevel betraktelig hos den yngste da hun slo opp den blanke svarte døra i den teppelagte korridoren, og fant et lyst og fint rom med fargerike tivoliputer i senga og bilder på veggene.

I minibaren fant vi godteri for både liten og stor - alt fra gummibjørner og potetgull til hvitvin og gin - til sympatiske priser til hotell å være.

LEKEROM: Med fullt innsyn fra bassenget, er det et superfint lekerom med klatrevegg, kaste-ball-i-gapet, fotballspill og mini-ballrom.
LEKEROM: Med fullt innsyn fra bassenget, er det et superfint lekerom med klatrevegg, kaste-ball-i-gapet, fotballspill og mini-ballrom. Vis mer

For mor derimot, var det møtet med underetasjen som utløste et salig sukk.

På bare bein tok vi heisen helt ned i kjelleren, snek oss inn i en tom og gullende ren garderobe, og hadde hele bassengområdet for oss selv.

Lekerom ved bassenget Dempet belysning, deilig badetemperatur, to massasjefossefall i bassenget - og en grunn og en dypere del gjorde badeopplevelsen kjempefin for både voksen og barn.

Og kanskje enda bedre: I rommet ved siden av, med fullt innsyn fra bassenget, er det et superfint lekerom med klatrevegg, kaste-ball-i-gapet, fotballspill og mini-ballrom.

Her kan ungene leke mens foreldrene boltrer seg i bassenget - eller trimrommet ved siden av.

Alt er dessuten nytt og fint.

Rager i terrenget Tivoli Hotel ligger i et industriområde sammen med flere andre hoteller, og åpnet dørene i 2010.

Det store bygget er tegnet av arkitekt Kim Utzon, og rager i terrenget med sine tolv etasjer.

På toppen ligger en avlegger av Københavns superpopulære sushikjede «Sticks'n'sushi» med barnemeny og panoramautsikt - og en bar for de voksne.

Dit går vi.

Køben for dine føtter Seksåringen har lengselsfullt stirret ut av vinduet med en bitte liten avsats, og kommer gledestrålende tilbake etter en liten rekognosering:

«Mamma - kom hit! Dette er jo det aller beste».

Hun har funnet en kjempestor takterrasse der du har København for dine føtter, en hengesofa til å hvile beina og et glass vin - og brus - innen rekkevidde.

Etter ei natt på et stille rom i ei deilig seng er du klar for Tivoli neste dag.

• Her finner du Dagbladets hotelltester.