MCLAREN F1: Dette bildet fra november 1998 viser Rowan Atkinson bak rattet i sin McLaren F1. 13 år senere smadret han den etter å ha mistet kontroll over superbilen. AP PHOTO / Barry BATCHELOR
MCLAREN F1: Dette bildet fra november 1998 viser Rowan Atkinson bak rattet i sin McLaren F1. 13 år senere smadret han den etter å ha mistet kontroll over superbilen. AP PHOTO / Barry BATCHELOR Vis mer

«Mr. Bean» mistet kontrollen over superbilen

Det kostet det hvite ut av øyet for forsikringsselskapet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mclaren F1 er intet mindre enn et ikon i bilhistorien. I 1998 satte den rekorden som verdens raskeste serieproduserte gatebil - med en toppfart på 386,4 kilometer i timen.

Unikt design Og farten er ikke det eneste som er spesielt med Mclaren F1. Sjåføren sitter i midten, med plass til en passasjer på hver side, og det var den første gatebilen som med chassis i karbonfiber.

Karbon er ikke det eneste materialet i F1 som var uvanlig å finne i en gatebil, motorrommet er dekket med 24-karats gullblader.

Ikke for ekstravagansens skyld, men fordi det er det beste varmeledende materialet.

Prisen var heller ikke av den normale sorten, 640 000 pund skal den ha kostet i sin tid. Etter dagens kurs er det 5,6 millioner kroner.

Mistet kontrollen I 2011 mistet Atkinson kontrollen over sitt lilla eksemplar av bilen. Han skal ha spunnet noen ganger før han stoppet mot et veiskilt, med bakenden av bilen godt plassert i en grøft.

Atkinson selv kom fra det med en skulderskade, men bilen gikk det langt verre med.

Over 900 000 pund, eller nærmere åtte millioner kroner endte regningen på for forsikringsselskapet, ifølge Jalopnik.

Det kan være verdt å nevne i den sammenheng at Mclaren F1 ikke har fulgt det normale prisløpet for bruktbiler. Nylig skiftet et eksemplar eier gjennom den engelske forhandleren Tom Hartley.

Prisen skal ha vært 3,5 millioner pund, eller rett i overkant av 30 millioner kroner.

MR. BEAN: Atkinson er kjent for forkjærligheten sin for biler, og som en av dem som har smadret en F1. Og som Mr. Bean selvsagt. Foto: JENNIFER GRAYLOCK/AP
MR. BEAN: Atkinson er kjent for forkjærligheten sin for biler, og som en av dem som har smadret en F1. Og som Mr. Bean selvsagt. Foto: JENNIFER GRAYLOCK/AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer