Mulig superbil fra BMW

Har sikret seg retten for flere nye modellbetegnelser.

EL-KONSPET: i8-konseptet som BMW har vist frem ved flere anledninger, vil sannsynligvis være basisen for en superbil fra det tyske merket. FOTO: BMW
EL-KONSPET: i8-konseptet som BMW har vist frem ved flere anledninger, vil sannsynligvis være basisen for en superbil fra det tyske merket. FOTO: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BMW har nylig skaffet seg varemerkebeskyttelse på en rekke modell- og utstyrsbetegnelser.

Slike registreringer avslører ofte hvilke planer en bilprodusent har i årene som kommer. Alt blir ikke nødvendigvis satt i produksjon, men det tyder uansett på at man vurderer å lage disse modellene.

Blant de nye merkenavnene BMW har registrert, finner vi både M1, M2, M7 og M10.

Det er grunn til å anta at M1 og M10 kan dreie seg om samme bil, men at de ikke har bestemt seg for om de vil kalle en eventuell ny superbil det samme som kultbilen M1 fra slutten av 70-tallet.

En konkurrent til SLS og R8 Nøyaktig hva slags bil det er snakk om er det ingen som vet, men både Audi og Mercedes har superbiler i form av R8 og SLS.

Sannsynligvis jobber BMW med en bil som kan konkurrere med disse to. Motorisering, tidshorisont og andre detaljer vet vi ingenting om på dette tidspunktet, men BMW har vist frem to konspetbiler som kan passe til en slik beskrivelse - nemlig i8 og i8 Spyder. (i8 er for øvrig også blant navnene BMW har registrert).

Konseptbilene har vært elektriske, men sannsynligheten er stor for at de vil lansere både en tradisjonell superbil og en elvariant - slik konkurrentene vil med R8 e-tron og SLS E-Cell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer