Mus i bilen kan gjøre stor skade

Slik unngår du problemene.

NÅ KOMMER DE: Vær obs på dyrene som bruker en varm motor til å varme seg i løpet av vinteren.  Foto: NTB SCANPIX / ILLUSTRASJONSFOTO
NÅ KOMMER DE: Vær obs på dyrene som bruker en varm motor til å varme seg i løpet av vinteren. Foto: NTB SCANPIX / ILLUSTRASJONSFOTOVis mer

Dinside På vintertid er det en kjent sak at musene trekker inn i hus og hytter, men kommer den seg ikke lengre enn garasjen, er det viktig å være obs på at du kan finne den i bilen.

I fjor ble det meldt museår på Østlandet, og i år meldes det om voldsomme mengder i nord.

Gnager av ledninger De lokkes av varmen fra motoren, og oppholder seg gjerne der over natten.

Fra motoren og inn til bilens kupè er det ikke lange veien, og musen kommer raskt gjennom torpedoveggen.

- I verste fall kan mus lage kortslutning i det elektriske anlegget. I et tilfelle kostet museskader 23.000 kroner i reparasjon, fortalte Jan Ivar Engebretsen i NAF da vi omtalte problemet i fjor.

Les også: Stor test av årets vinterdekk.

Slik kan du unngå problemer med mus i bilen Hold alle dører lukket når du ikke har behov for å ha dem åpne. Fjern alle matrester og søppel. Sjekk motorrommet med jevne mellomrom. Se til at all isolasjon er som den skal være, og vær obs på å se etter om det er gnagd på allerede.
Skal man tro kjerringrådene til Engebretsen kan også hvitløk eller greiner av einerbusker i motorrommet holde musene vekk.

Det du absolutt ikke bør gjøre er å legge musegift i bilen.

Les også: Slik unngår du dårlig sikt

Vær oppmerksom Om vinteren er det også andre dyr som ønsker å varme seg. Vær oppmerksom på at også katter kan benytte seg av bilens varme motor for å varme seg.

Sjekk hjulhusene før du reiser videre, er Dinsides råd.

Les også: Sitter du riktig i bilen?

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.