GALAXY PAD: Innebygget kamera og gps kominert med krystallklar skjerm åpner opp for helt nye muligheter. Som denne som gir deg augmented reality. FOTO: Samsung
GALAXY PAD: Innebygget kamera og gps kominert med krystallklar skjerm åpner opp for helt nye muligheter. Som denne som gir deg augmented reality. FOTO: SamsungVis mer

Mye mindre og lettere enn Ipad

Pluss at du kan ringe med den.

||| BERLIN/OSLO (Klikk.no): Den nye Samsung Galaxy Pad ble lansert på IFA messen i Berlin i dag. Klikk.no var der. Den overgår de oppskrudde forventningene. Kort fortalt er det et lesebrett som også fungerer som en mobil. Spesifikasjonene lover en dings som overgår Apple iPad på flere punkter.

- Den er mye mindre og lettere en iPad. Virker veldig bra. Kjapp og fin. Den store fordelen er at du kan bruke den som vanlig telefon. Skjermen virker veldig bra. Høyttaleren virker kraftigere og bedre enn iPad, sier Hallvard Lunde på telefon fra Berlin. Det var enorm interesse rundt pressekonferansen i dag.

- Den kan abslutt konkurrere med markedslederen. Det ligger også inne endel spill på den, noe som er viktig i dette markedet, sier han.
Den er en iPad i pocketutgave, mye mer bærbar med sjutommers skjerm.
Oppdatert: Samsung Norge opplyser i en epost til klikk.no at anbefalt utsalgspris i Norge blir 7400 kroner. Ganske dyrt med andre ord.
Mens iPad er en dings mange velger å ha hjemme, er dette en dings som er laget for å ta med ut. Den kjører den åpne operativsystemet Google Android 2.2. Dette betyr at det er lettere for utviklere å lage programmer som gir dingsen helt nye funksjoner. Den er sertifisert for å vise DivX film, noe som er en drøm for film og serienerder. Den har innebygget kamera på tre megapiksler, noe iPad mangler totalt. Og den har blits. Hey, den har et kamera til som peker mot deg, slik at du kan bruke den til videosamtaler. (Det har også iPhone 4, som vi også liker ganske godt ) Den har kortleser for minnekort som gjør det mulig å bygge ut minnet med 32 gigabyte og veksle mellom minnekort. Den kobler seg opp som et uvær med wifi 802.11n, blåtann 3 og 3G nettet. Den kan vise Flash, en teknologi som Apple har boikottet på iPad og iPhone, og som gjør at endel nettsteder ikke virker skikkelig.
I denne saken kan du se fulle spesifikasjoner litt mer teknisk beskrevet. Vi har ikke fått testet Galaxy Pad enda, siden den ble lansert i dag. Men klikk.no ga en full sekser på terningen da vi fikk testet mobiltelefonen Samsung Galaxy S I9000. Vi kalte den en ren maktdemonstrasjon.

Du kan se den offisielle skrytevideoen fra lanseringen av Galaxy Pad her. Se også live dekning fra Mobileburn.com. LES OGSÅ: Se bygninger i 3D gjennom telefonen din med Augmented Reality