LITE RÅSKINN: Ford Fiesta ST har en 1,6-liters turbomotor som yter 180 hester. Foto: FORD
LITE RÅSKINN: Ford Fiesta ST har en 1,6-liters turbomotor som yter 180 hester. Foto: FORDVis mer

Mye moro for pengene!

Ford Fiesta ST kommer på billigsalg. Mer sport for pengene finnes knapt!

DinSide Ford tar grep om Fiesta og lokker nå med solide priskutt. Med en prisreduksjon på 23.000 kroner på samtlige modellvarianter - inkludert moroklumpen Fiesta ST - regner Ford med å øke interessen for Fiesta blant norske bilkjøpere.

- Fiesta er Europas mest kjøpte småbil, og har i mange år vært en svært populær bil hos norske bilkjøpere som er opptatt av «mye bil for pengene». Ved at vi nå senker prisen med 23.000 kroner på samtlige modellvarianter, vil den igjen kunne havne på toppen, sier salgsdirektør Per Gunnar Berg hos den norske Ford-importøren.

LES OGSÅ: Fornyet Fiesta prøvekjørt

0-100: 6,9 sek. En 5-dørs Fiesta Trend med 1-liters bensinmotor og 5-trinns girkasse, er den rimeligste Fiesta-varianten og får nå en veiledende utsalgspris på 154 000 kroner.

Mye moro for pengene!

Det som virkelig er en artig bil, Fiesta ST, får en startpris på kr 299.000 kroner. Da får du et sporstlig råskinn som gjør 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Den moderne 1,6-liters turboladede EcoBoost-motoren yter 182 hestekrefter, og har et dreiemoment på 240 Nm som trår til allerede ved 1.600 omdreininger. Toppfarten er 220 km/t.

BRUKTTEST: Ford Fiesta - rommelig småbil

Stemmestyring blir standard En annen nyhet er at Ford nå standardiserer Applink som en del av stemmestyringssystemet SYNC i Fiesta. Med Applink blir en rekke av de appene mange har på mobiltelefonen tilgjengelig gjennom bilens elektroniske system, hvor dette så aktiveres med stemmen.

SIGNALEFFEKT:  De gode sportssetene fra Recaro gir bilen ekte GTI-stil.  Foto: KNUT MOBERG
SIGNALEFFEKT: De gode sportssetene fra Recaro gir bilen ekte GTI-stil. Foto: KNUT MOBERG Vis mer

En annen del av SYNC er Nødhjelpstjenesten, der den lokale redningstjenesten automatisk ringes opp og varsles dersom bilen utsettes for et sammenstøt der en kollisjonspute løses ut.

LES OGSÅ: B-Max første Ford med SYNC

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.