Mye ros og litt pepper til Der peppern gror

Moderne, annerledes, men litt ujevn. Og elendig akustikk.

ANNERLEDES: Der peppern gror er en moderne indisk restaurant i hjertet av Oslo. Robinson og Fredag gir mye ros og litt pepper. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
ANNERLEDES: Der peppern gror er en moderne indisk restaurant i hjertet av Oslo. Robinson og Fredag gir mye ros og litt pepper. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

-Hæ?Fredag lente seg over bordet.

Tomme betongvegger og steinbord er en utfordring, og når lokalet er helt fullt, som det var denne kvelden, er det vanskelig å få med seg det som blir sagt, selv under en meter unna.

- Jeg sa at jeg liker innredningen, gjentok Robinson.

- Innledningen? Det er vel like greit å gjøre som vanlig, å begynne med et par forretter? sa Fredag.

Robinson ristet oppgitt på hodet.

Fullt hus Helt på tampen av fjoråret åpent restauranten Der peppern gror  - i borggården bak Rådhuset, midt i hjertet av hovedstaden.

Navnet spiller altså ikke på beliggenheten, men har en mer bokstavelig betydning. For her serveres det mat inspirert av landet der pepper faktisk gror: India.

Siden har stedet vært, om ikke like tett befolket som landet i Sør-Asia, så ekstremt populært.

- De kan ikke klage på besøket så langt, sa Fredag.

Stemningen var god, og lydnivået som på diskotek. Heldigvis gikk et stort og høylytt følge som hadde sittet tett på Robinson og Fredag ganske kort tid etter, og da var det mulig å føre noe tilnærmet lik en vanlig samtale over bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.