OPPGRADERT: Lexus CT200 h har fått ny fjæring og mer utstyr som standard. Foto: Tormod Brenna
OPPGRADERT: Lexus CT200 h har fått ny fjæring og mer utstyr som standard. Foto: Tormod BrennaVis mer

Mykere «Folke-Lexus»

Lexus har fått solid fotfeste i det norske hybrid-markedet. Nå er den rimeligste modellen oppgradert.

(Dagbladet): Lexus CT200 h ble lansert sommeren 2011, og ble raskt solgt i over 400 eksemplarer. Salget ligger på samme nivå i år, og modellen har vist seg å være et aktuelt alternativ i kompaktbil-markedet.

I høst er CT200h oppgradert, uten at prisen har føket i været av den grunn.

Du får den rimeligste utgaven, ECO, for rett i overkant av 300.000 kroner. Skal du ha Luxury-utgaven må du ut med 100.000 kroner til.

Ny fjæring Noen av innvendingene mot den minste Lexusen, var at den var vel stiv.

Den kritikken har Lexus tatt til seg, og leverer nå bilen med mykere dempere og en forbedret «innvendig fjørmekanisme» som justerer ventilene i demperne på en måte som skal forbedre komforten på svingete vei uten at det går utover den responsove styringen.

Dagbladet har kjørt den oppgraderte F Sport-utgaven noen dager nå. Denne er også blitt noe mer sofistikert i kjøreopplevelsen, uten at komforten helt overtar det sportslige inntrykket.

Mer standardutstyr I tillegg til å ha justert litt på kjøreegeskapene, har Lexus også pyntet noe på inventaret, blant annet med et nytt midtarmlene.

FOLKE-LUKSUS: En Lexus CT200 h starter på drøyt 300000 kroner. For den prisen får du en godt utstyrt bil med luksusfølelse.
FOLKE-LUKSUS: En Lexus CT200 h starter på drøyt 300000 kroner. For den prisen får du en godt utstyrt bil med luksusfølelse. Vis mer

Men viktigst for kundene er det at de fleste modellene oppgraderes utstyrsmessig. Flere pakker som tidligere var ekstra, inngår nå som stadradutstyr.

Blant annet får alle CT200 h nå regnsensor og innfellbare sidespeil som standard.

Økende marked Lexus har store forhåpininger om å opprettholde salget på 400 CT200 h neste år.

- Vi ser jo at stadig flere konkurrenter dukker opp, sier Jan Christian Holm til Dagbladet.

- Men med flere forhandlere spredd utover landet, tror vi på å opprettholde salgstallet på rundt 400 biler årlig.

- For vi mener vi har en konkurransedyktig bil med en teknologi stadig flere får øynene opp for og fatter interesse for. I Lexus CT200 h får du dessuten den sjeldne kombinasjonen av bensin og hybrid, sier Holm.

••Samtlige Lexus-modeller går ned i pris fra 1. jaunar 2013. For CT200 h, er det snakk om beskjedne 300 kroner. De øvrige, og større modellene, faller mellom 16000 og 37000 kroner i pris på grunn av avgiftsjusteringene.