Én av ti sliter med pengebruken. Her er Magnes ni tips for å unngå å havne i luksusfella

Mens mange europeere sliter med å få endene til å møtes, har overforbruk ofte skylda når nordmenn havner i økonomisk trøbbel, viser ny rapport.

OVERFORBRUK: Forbrukerøkonom Magne Gundersen, kjent fra «Luksusfellen», sier at i ni av ti tilfeller der han treffer folk som har havnet i økonomiske problemer så skyldes det overforbruk.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
OVERFORBRUK: Forbrukerøkonom Magne Gundersen, kjent fra «Luksusfellen», sier at i ni av ti tilfeller der han treffer folk som har havnet i økonomiske problemer så skyldes det overforbruk. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Norge befinner seg i en særstilling i Europa, kommer tydelig fram i en fersk undersøkelse som analysebyrået Trendbox har utført for inkassoselskapet Intrum Justitia, der 21000 personer i 21 land, inklusive Norge, er intervjuet om sin privatøkonomi.

Og nordmenn skiller seg klart ut: Tre av ti unge europeere mangler penger til å leve et verdig liv. I Norge sier 33 prosent at overforbruk er viktigste årsak til økonomiske problemer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer