Én av to får julegaver de verken trenger eller ønsker seg

Én av fem unge vil helst ha symbolske gaver.

NISSEN KOMMER UANSETT: Hjemme hos Unicefs prosjektleder Kristin Oudmayer får ikke de voksne gaver i år. Pengene går i stedet til et asylmottak for enslige unge asylsøkereFoto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NISSEN KOMMER UANSETT: Hjemme hos Unicefs prosjektleder Kristin Oudmayer får ikke de voksne gaver i år. Pengene går i stedet til et asylmottak for enslige unge asylsøkereFoto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når man hører voksne snakke om julegaver, kan man ofte få inntrykk av at de gavene med mest mening, er gavene som er dyrest og som det har krevd mest å få tak i, sier Kristin Oudmayer, prosjektleder i Unicef Norge.

I hennes familie på fire, har de bestemt seg for ikke å gi voksne gaver år - og også skalere ned gavene som barna får.

Det alle derimot skal få, er et håndskrevet kort med en liten oppsummering av året som har gått, samt at de får vite at i år så har deres gave gått til et asylmottak for enslige unge asylsøkere.

- Vi fire skal bruke pengene vi ellers hadde brukt på gaver, til å kjøpe vanter, sokker og brettspill som vi sammen skal dra og levere rett før jul. Tenåringsjentene mine valgte hvem som skulle få gaven, forteller Oudmayer.

Motreaksjon I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Norges Blindeforbund, svarer nesten fire av ti at de er svært eller ganske interessert i å motta gaver med «mening» til jul i år.  

Hele 60 prosent av 18-29-åringene sier at de får gaver til jul som de ikke ønsker seg eller trenger. I denne aldersgruppa sier én av fem at de har gaver med «mening» som førstevalg på ønskelista i år. Like mange sier de helst vil ha dyre og eksklusive gaver til jul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer