Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Én milliard har krysset en landegrense for å feriere i 2012

Ny verdensrekord i antall turister.

NY TURISTREKORD:  Antall turister som krysser internasjonale grenser i år, passerer torsdag én milliard, ifølge FNs turistorganisasjon UNWTO. llustrasjonsfoto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
NY TURISTREKORD: Antall turister som krysser internasjonale grenser i år, passerer torsdag én milliard, ifølge FNs turistorganisasjon UNWTO. llustrasjonsfoto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Antall turister som krysser internasjonale grenser i år, passerer én milliard torsdag, ifølge FNs turistorganisasjon UNWTO.

Antallet mennesker som foretar turistreiser i 2012, ligger an til å bli 3 prosent høyere enn i 2011 i Europa, 7 prosent høyere i Asia og 4 prosent høyere på verdensbasis, ifølge UNWTO.

- Når man har 1 milliard internasjonale reisende, betyr det at en av seks mennesker i verden krysser grenser, sier Taleb Rifai, generaldirektør i Madrid-baserte UNWTO.

Fra øst Mye av økningen skyldes at kinesere reiser mye mer enn før.

Antall kinesiske turister har steget 30 prosent årlig de siste årene, mens antall russiske turister har økt med 16 prosent i året.

Den økende turismen åpner for mange muligheter for tradisjonelle turistområder som Middelhavet.

Må bli enklere Rifai mener landene i regionen må gjøre mer for å gjøre det lettere å besøke dem.

- Det er ikke lenger akseptabelt å bruke store penger på å promovere reisemål, og så fortelle folk at de ikke kan komme, sier han og ber middelhavslandene lempe på visumreglene for turister fra land som Brasil, Russland, India og Kina, hvor det er mer vekst enn i Europa.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!