Nå åpnes bakkene en rekke steder i Norge

- Den første helga er for å markere at nå er man i gang.

SESONGÅPNING: Kvitfjell er et av anleggene som åpner for sesongen denne helga. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBEKKEN / HAFJELL KVITFJELL
SESONGÅPNING: Kvitfjell er et av anleggene som åpner for sesongen denne helga. Foto: CHRISTIAN BRÅTEBEKKEN / HAFJELL KVITFJELLVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Denne helga åpner alpinanleggene i Tyin-Filefjell, Gol skipark, Kvitfjell, Skeikampen, Valdres og Myrkdalen, melder Alpinanleggenes landsforening.

- Vi gleder oss over at kulda endelig er her hos noen av våre medlemmer. Det vil alltid være litt begrenset tilbud den første åpningshelga, men neste helg kommer flere til og da har vi fått enda ei uke med kulde, skriver generalsekretær Camilla Sylling Clausen i en e-post til Dagbladet.

Anders Holtet i skimagasinet Fri flyt, sier til Dagbladet at særlig Myrkdalen er spennende med nesten 1,5 meter snø øverst i bakken.

NÅ STARTER VINTEREN: Også i Tyin-Filefjell åpnes alpinanlegget i helga. Foto: ALPINANLEGGENES LANDSFORENING
NÅ STARTER VINTEREN: Også i Tyin-Filefjell åpnes alpinanlegget i helga. Foto: ALPINANLEGGENES LANDSFORENING Vis mer

- Den første helga er for å markere at nå er man i gang. Den store åpninga kommer neste helg, sier han til Dagbladet.

Ifølge Skiinfo åpner også Beitostølen denne helga, men også herfra meldes det at det er nest helg det virkelig braker løs:

- Det kommer nok til å åpne et ras av anlegg neste helg. Hvis været holder seg sånn som nå ser det veldig lovende ut, sier redaktør i Skiinfo.no, Eirik Aspaas til Dagbladet.