PENGER Å SPARE: Ved å privatimportere en bil fra utlandet kan man i noen tilfeller spare titusener av kroner, og nå kan norske forbrukere foreta søkeprosessen på norsk. Men ekspertene ber folk ta sine forholdsregler. Foto: ANDREAS HANDELAND
PENGER Å SPARE: Ved å privatimportere en bil fra utlandet kan man i noen tilfeller spare titusener av kroner, og nå kan norske forbrukere foreta søkeprosessen på norsk. Men ekspertene ber folk ta sine forholdsregler. Foto: ANDREAS HANDELANDVis mer

Nå blir det enklere å importere drømmebilen

Likevel ber ekspertene folk om å være på vakt.

(Dagbladet): Hvert år importeres det rundt 30 000 biler til Norge fra utlandet.

De med nese for en god handel kan spare titusenvis av kroner på den rette bilen.

Derfor importerer både firmaer og privatpersoner selvsagt biler for å kunne selge videre i Norge med gevinst.

ENKLERE: Årlig importeres det rundt 30 000 biler til Norge. Ved å tilby søketjeneste på norsk forenkles første del av biljakten. Skjermdump: Mobile24.no
ENKLERE: Årlig importeres det rundt 30 000 biler til Norge. Ved å tilby søketjeneste på norsk forenkles første del av biljakten. Skjermdump: Mobile24.no Vis mer

De store søkemotorene Mobile.de og Autoscout24.com blir flittig brukt av norske kjøpere, men ingen av dem har vært å finne på norsk. Autoscout24 finnes på eksempelvis på engelsk og svensk. Mobile.de blant annet på tysk og engelsk.

På norsk Det norske firmaet Mobile24 har inngått et samarbeid med Mobile.de, og lanserer nå markedsplassen Mobile24.no på norsk.

Administrerende direktør Erling Stavheim har stor tro på den nye satsingen.

- Det er på tide at norske konsumenter får tilgang til Europas største kjøretøymarked på en lettfattelig måte, og med norske priser blir oversikten enklere å forholde seg til, sier han.

Samtidig virker det som om Mobile24 også vil gi norske rubrikkmarkeder kamp om kundene:

- Det jobbes også med at norske forhandlere og privatpersoner kan legge inn sine biler som er til salgs i basen, sier Stavheim.

- Bilimport er omfattende Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF, synes det er spennende at vi får internasjonale søkemotorer på norsk.

- Det kan selvfølgelig være mye penger å spare på enkelte bilmodeller, og enkelte sjeldne bilmodeller må man nødvendigvis til utlandet for å få tak i. Derfor er det fint hvis en tjeneste forenkler søkearbeidet, sier Bergerud.

- Men det er mye jobb med bilimport, og mye som kan gå galt underveis, så mitt råd er å sette seg grundig inn i prosessen før man velger å importere bil selv.

Han trekker spesielt fram usikkerheten rundt garanti, reklamasjonsrett og forskjellige regelverk i kjøpers og selgers hjemland.

- Den norske forbrukerkjøpsloven gjelder ikke i andre land. I de fleste tilfeller er det bare en eventuelt gjenstående nybilgaranti som vil gjelde i Norge, så sett deg inn i hva slags reklamasjonsrett du har på et eventuelt kjøp før du handler, sier han.