Må du fornye?

Nå blir det passkaos før sommerferien - igjen

Lange køer i de største byene

Ta plass i boksen: Det kommer til å bli lange køer hos passkontorene mange steder i landet. Du kan risikere å måtte vente i mange uker. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Ta plass i boksen: Det kommer til å bli lange køer hos passkontorene mange steder i landet. Du kan risikere å måtte vente i mange uker. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Husker du passkøene og trøbbel for dem som skulle ha nytt pass før fjorårets sommerferie? Nå skjer det igjen.Hadde du tenke å bruke en av de mange inneklemte fridagene i mai til å skaffe deg nytt pass? Det er det bare å glemme.Oslopolitiet, som ved stasjonene i Sandvika og Grønland, tilbyr passkundene å bestille time via sin nettportal, har igjen endeløse køer før sommersesongen har startet.Det er smekkfullt på mange av de attraktive datoene, og det er ikke mulig å bestille time på noen av de inneklemte dagene 30. april, 11. mai eller 18. mai.Og det er ingen grunn til å møte opp for drop-in-bestilling de to fredagene.

- De inneklemte dagene 11. og 18. mai 2018 tar vi bare personer som har bestilt timer, sier Gitte Hessenschmidt, seksjonssjef ved seksjonen for utlending og forvaltning ved Oslo politidistrikt.

- Det vil si ingen drop inn på disse dagene og vi legger ut maksimalt med timer – dette gjør vi også tett opptil disse dagene når vi vet mer konkret hva vår bemanningen er, sier hun.

Lange køer i vente

Ved passkontoret på Grønland er den første ledige timen for forhåndsbestilling først den 22. mai. Kan du dra til Sandvika så er det muligheter litt tidligere. Men også her er det i ferd med å fylles opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer