Nå blir det turistskatt i Thailand

Norsk favorittreisemål vil tjene mer penger på turistene.

THAILAND VIL SKATTLEGGE TURISTER: Thailandske myndigheter ser på mulighetene for å innføre turistskatt. Foto: COLOURBOX
THAILAND VIL SKATTLEGGE TURISTER: Thailandske myndigheter ser på mulighetene for å innføre turistskatt. Foto: COLOURBOXVis mer

(DinSide.no:) Thailandske myndighetspersoner er ifølge avisa Travel Daily News enige om å innføre en skatt for turister.

Avisa skriver at helseministeren, turistministeren og politiministeren i landet er enige om å innføre en skatt - eller en avgift - som pålegges alle turister som ankommer landet.

Den offisielle grunnen for ønsket om å innføre en slik skatt er å finansiere helseforsikringer, samt immigrasjons- og turistinitiativer.

Ifølge Bangkok Post, ønsker myndighetene å innføre denne skatten fra januar neste år.

Avgiften Turistskatten skal ifølge planen gjelde for turister som skal være i landet mer enn tre dager, og er skissert til 500 thailandske bath.

Det vil altså si en avgift på 95 norske kroner.

Turister som bare er på kortvarig opphold, altså i inntil tre dager, vil etter planen bli avkrevd en dagsskatt på 30 bath per dag, noe som tilsvarer sju norske kroner.

Ifølge Bangkok Post vil innføringen av den nye skatten antakelig bli utsatt til midten av januar, fordi det er mange turister som ankommer landet i begynnelsen av januar, og man ikke ønsker å forvirre disse.

Innføring av turistskatt i Thailand vil berøre veldig mange norske turister. Ifølge en fersk reisemålsstatistikk fra reisebyrået Ticket, er Thailand på andreplass over vinterens mest populære bestilte reisemål, etter Spania på topp.

Noe av planen med den nye skatten er også å forhindre at utlendinger blir i landet etter at visumet deres er utgått. Ifølge thailandske myndigheter er det 100 000 utlendinger i landet, hvis visum er utgått - men som nekter å forlate landet.

Stadig flere innfører turistskatt Thailand er for øvrig ikke det eneste landet som ser på mulighetene for å øke inntektene fra turisme ved hjelp av turistskatt.

Også på Kanariøyene er det foreslått en turistskatt på mellom 50 cent og 2 euro per dag.

Italienerne innførte turistskatt i 2012, i form av en egen avgift på overnatting. Her ilegges du en avgift på 1,50 euro per natt i forbindelse med innkvartering.

Også amerikanerne krever tilreisende for turistskatt ved innreise til USA.

Turistskatten er ofte skjult Det er heller ikke alltid lett å vite hvor du må betale turistskatt. Mange land legger det nemlig på som en egen avgift på hotellovernattingen. Ofte vil det heller ikke stå spesifisert når du bestiller hotellrom, men det vil legges til regningen når du ankommer.

Dersom du har bestilt og betalt hotellrom via nett i forkant, vil du derfor kunne oppleve å måtte betale turistskatten som en tilleggsavgift på stedet.

LES OGSÅ:
Dette betaler vi ekstra for på flyet
Norske turister rundstjeles på ferie

Thailand er det billigste matlandet