Nå blir Mercedes-bestselgeren ny

C-klasse kommer endelig i ny drakt.

Les alt om Årets Bil 2014 her!

(DinSide.no:) Så er de første offisielle bildene av neste generasjon Mercedes C-klasse sluppet. Det er i denne omgang kun interiøret vi får se, men vi tør påstå at det er der endringene blir mest iøynefallende. Forskjellene kommer i hvert fall tydelig fram hvis du sammenligner med forrige generasjon som er testet her.

Ingen CLA I tillegg har vi selv sett et maskert eksemplar av C-klasse i Barcelona for en tid tilbake og hadde heldigvis mobilkameraet for hånden (se bildene i bildespesialen i toppen).

Det er uansett tydelig at den vil få en noe mer konservativ design enn den forhjulsdrevne CLA, som vi testkjørte i vår.

Imidlertid vil designen bli dratt i den samme retningen, noe som bekrefter at Mercedes designmessig satser på å fjerne seg fra det litt gubbete imaget merket har slitt med.

4. generasjon Dagens Mercedes C-klasse ble lansert i 2007 og respekteres den vanlige sjuårssyklusen hos Mercedes, bør nykommeren altså komme ut på markedet neste år. Det er lite sannsynlig at bilen blir vist i Tokyo senere i høst, så Detroit eller Genève-messen tidlig i 2014 er mest sannsynlig som åsted for første publikumsvisning av C-klasse.

Det kommer til å bli generasjon fire siden C-klassen erstattet Mercedes 190 i 1993, og at utviklingen raser videre ser du også på Mercedes sin nye, mer "folkelige" SUV.

Lettere og velduftende Vi har dessverre ikke fått detaljene omkring motorisering, men nye C-klasse vil selvsagt være mer drivstoff-effektiv enn forgjengeren. Hybrid-versjon(er) vil stå på programmet, og Mercedes forteller at fjerde generasjon vil veie cirka 100 kilo mindre enn forgjengeren.

Av bildene kan vi ellers se at bilen vil bli utstyrt med HUD, altså projisering av førerinformasjon på frontruten, og et mer avansert klimaanlegg med individualiserte dufter (som ble introdusert med nye S-klasse), samt ionisering av inneluften.

Nye sikkerhetssystemer De siste, avanserte sikkerhetssystemene basert på et batteri av kameraer, sensorer og radarer, skal gjøre nye C-klasse mye sikrere enn forgjengeren. Vi regner med at Mercedes har tatt oppgaven på alvor også her, så det skal bli spennende å se nærmere på hvordan de fungerer på dette nivået.

Også når det gjelder komfort og kjøreegenskaper skal det være tatt kraftige grep, blant annet med det Mercedes kaller et fire-armet fronthjuloppheng. En kan velge mellom mekanisk demping og luftdempere («AirMatic» på Mercedes-språk).

Vi kommer tilbake med mer når Mercedes velger å offentliggjøre det øvrige av bilder og informasjon, noe vi ikke tror kommer til å drøye svært lenge.

Her kan du stemme på Årets Bil 2014 og være med i trekningen av drivstoff for 5000 kroner!

LES OGSÅ:
Her er nye Mercedes S-klasse

Mercedes CLA kommer som sporty stasjonsvogn

LUKSUS: Slik er interiøret i nye Mercedes-Benz C-klasse. Offisielle bilder av eksteriøret er ikke frigitt ennå, men vi har selvsagt sett en, og den ligger lenger bak i bildespesialen. Bilen vil høyst sannsynlig bli vist enten i Detroit i januar eller i Genève i mars. Foto: DAIMLER
SETT I BARCELONA: Ved en ren tilfeldighet kom vi selv over det som helt klart er en maskert C-klasse av neste generasjon. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
SKRÅTT BAKFRA: Ved en ren tilfeldighet kom vi selv over det som helt klart er en maskert C-klasse av neste generasjon. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
HEAD-UP DISPLAY: Mercedes-Benz C-Klasse Limousine har blant annet speedometer via frontruten. Foto: DAIMLER
DETALJER: Mercedes-Benz C-Klasse Limousine. Foto: DAIMLER
UNDER SKALLET: Mercedes-Benz C-Klasse Limousine. Foto: DAIMLER