Nå blir mobilen like viktig som passet ditt

Blir din personlige reiseassistent.

MOBILE GLEDER: Mer enn hver tredje nordmann bekrefter å ha bestilt hotellrom samme kveld som selve overnattingen.              Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
MOBILE GLEDER: Mer enn hver tredje nordmann bekrefter å ha bestilt hotellrom samme kveld som selve overnattingen.              
Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Synes du at det blir litt vel mye mobiltelefon på reisen? Da kommer vi dessverre med dårlig nytt. For nå forbereder reisebransjen det neste skrittet: Mobiltelefonen skal bli din helt personlige veileder og guide.

De opplysningene som dukker opp på din telefon vil være «håndplukket» på bakgrunn av det smarttelefonen din vet om deg.

Snart blir det like viktig å ha med mobiltelefonen som passet når du er på reise.

Mobilbruken går i taket

Hver tredje reise over hele verden bookes i dag via mobile enheter.Og telefonen brukes mer og mer til vår reisevirksomhet. I alt fra inspirasjon i sosiale medier, prissammenligninger, bookinger, nedlasting av gjøremål og til bruk som guide på selve reisemålet.Dette viser en undersøkelse utført av Edreams Odigeo på vegne av flere av verdens ledende online reisebyrå, lavprisflyselskaper, reiseforsikringsselskap og charterselskap.Rapporten ble lagt frem på Mobile World Congress 2017 i Barcelona.

Hva vil du vite?

Nye store trender for mobilbruk og reisevanene dine er like om hjørnet.Stemmesøkefunksjonen i telefonen skal utvikles videre. Og gjennom nye apper hvor du lett kan scanne inn ID-dokumenter og billetter, får du en telefon som oppfører seg som som en personlig assistent på reisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer