Nå blir røyk og snus forbudt i barnehagen

Innfører tobakksforbud neste høst.

IKKE LOV - VERKEN UTE ELLER INNE: Fra 1. juli 2014 er dette ulovlig på barnehagens og skolens arealer - ute og inne. Fotomontasje: Colourbox.com
IKKE LOV - VERKEN UTE ELLER INNE: Fra 1. juli 2014 er dette ulovlig på barnehagens og skolens arealer - ute og inne. Fotomontasje: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Røykerne har lenge blitt vist utendørs. Nå må snuserne følge etter.

Barnehageansattes røyking er et tema som har vakt diskusjon i Mammanetts forum:

«Jeg er litt delt, kjenner jeg. Mange ansatte i barnehagen til gutta røyker, og jeg synes faktisk ikke det er så ille! De går allerede lange omveier for å gjemme seg, de skifter klær, de vasker seg på henda. Ja, jeg skjønner at når man er på jobb bør man opptre profesjonelt... men hvor går grensen?» skriver en mor.

Fra og med 1. juli 2014 går grensen ved barnehagens og skolens arealer.

Det ble i vår vedtatt en innskjerping av tobakkskadeloven som betyr forbud mot røyking i arbeidstida både inne og ute. Så langt har det bare vært forbud mot å røyke i barnehagens lokaler. Den nye loven vil også gjelde skoler og familiebarnehager, og all bruk av tobakk. Med andre ord blir det også et snusforbud.

Mange allerede røykfrie - Gjengangere hos oss er typisk foreldre som lurer på hvordan de skal te seg når de har sett ansatte røyke - i de fleste tilfeller utenfor barnehagens område - eller når de noen få ganger kjenner det lukter røyk av barnets klær. Vårt svar er å snakke med bestyrer, dette er enn så lenge opp til hver barnehage, sier kommunikasjonsjef Bo Gleditsch i Astma- og allergiforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer