Nå blir slike bilder forbudt i Thailand

Du risikerer ett år i fengsel.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB ScanpixVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Du ligger på stranda i Thailand, sola skinner og det turkisherlige vannet roper på deg. Hjemme i Norge er vintervinden på sitt sinteste.

Det er for fristende, du bare må.

Med en duggfrisk øl i hånda tar du et bilde med mobilen, som du legger ut til dine norske venner på Facebook. Du må gni det inn.

Nye lover Men dette kan du faktisk ikke gjøre lenger. For nå risikerer du mer enn bare halvsure meldinger fra vennene dine, du kan få lovens håndhever på nakken.

Militærjuntaen, som tok makten i et kupp i fjor, ønsker å gjøre noe med moralen til folket - og har laget en rekke lover og forbud. Noen er av en litt spesiell art, skriver Expressen.

Som forbudet mot ølbilder.

Dette skjer altså i et land turister fra hele verden flokker til, for å feste og kose seg med alt landet har å tilby av drikke og mat.

Loven har trådd i kraft etter at flere av landets kjendiser har lagt ut bilder av seg selv med ølflasker i sosiale medier. De holdt fram flasker fra produsenten Chang, og myndighetene mistenkte at de var kjøpt og betalt, skriver The Global Post.

- Syndens produkt I en lov - som var eksisterende før juntaen - het det at det er forbudt å «oppfordre andre til å konsumere alkoholholdige drikker».

- Men uavhengig av om folk får betalt eller ikke burde de ikke legge ut slike bilder. Alkohol er syndens produkt, sier Samarn Futrakul, som leder myndighetenes kontrollorgan for alkohol, til avisa Khaosod

Nå blir også ølselfies medregnet i denne loven, og straffen er i verste fall ett år i fengsel eller en bot på 110 000 kroner.

Det er imidlertid mulig å slippe unna straff.

Men da må du rive av etiketten før du tar bilde ...

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram