Nå dekker forsikringen «handlevognbulkene»

Uten bonustap eller høyere grunnpremie.

SURT OG DYRT: den typiske paerkeringsbulken koster gjerne 10 000 kroner å reparere. Tar du det på forsikringen, med påfølgende bonustap, blir det enda dyrere. Nå tilbyr Tryg forsikring å dekke skadene, uten tap av bonus.
SURT OG DYRT: den typiske paerkeringsbulken koster gjerne 10 000 kroner å reparere. Tar du det på forsikringen, med påfølgende bonustap, blir det enda dyrere. Nå tilbyr Tryg forsikring å dekke skadene, uten tap av bonus.Vis mer

(Dagbladet): Sannsynligvis har du opplevd det selv: Når du kommer ut fra kjøpesenteret og skal hente bilen din på parkeringsplassen har den plutselig fått en liten bulk eller noen stygge riper.

En annen bil har dultet borti, eller noen har vært uforsiktige med handlevogna.

Synderen er selvsagt over alle hauger, og du står der alene - overlatt til frustrasjonene - og utgiftene.

Enorme mørketall Ifølge tall fra forsikringsbransjen gjelder dette hele 60 000 kjøretøy (160 daglig) og med en kostnad på omtrent en halv milliard kroner. 

- Men vi vet at det åpenbart også er store mørketall; vi vet at mange ikke tar dette på forsikringen, så omfanget er mye større enn det vi får melding om. 

- En liten bunk i bildøren din, forårsaket av en uvøren bilist som har parkert ved siden av deg eller tvinger inn en stor handlevogn mellom bilene, vil fort koste 7-9 000 kroner i bare i omlakkering, sier Roald Stigum Olsen, komminikasjonssjef i Tryg Forsikring til Dagbladet.

- Vi regner med at i to av tre tilfeller stikker den som har forvoldt skaden av.

- Og vi vet at mange velger å ikke ta disse skadene på forsikringen da bonustap vil føre til store utgifter for bileieren, sier Stigum Olsen til Dagbladet.

LOVER Å IKKE ØKE PRISEN: Som første forsikringsselskap i Norge, påtar Tryg seg nå å dekke «handlevognbulkene» på bilen din - uten bonustap. Selskapet lover også at forsikringspremien ikke vil øke som følge av det nye tilbudet. Foto: TORMOD BRENNA
LOVER Å IKKE ØKE PRISEN: Som første forsikringsselskap i Norge, påtar Tryg seg nå å dekke «handlevognbulkene» på bilen din - uten bonustap. Selskapet lover også at forsikringspremien ikke vil øke som følge av det nye tilbudet. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer

Tryg, Norges tredje største på bilforsikring,  tilbyr seg nå å dekke parkeringsskadene på bilen din, uten bonustap.

Et tillitsforhold - Ja, vi velger nå å tilby denne revolusjonerende forbedringen på bilforsikringsfronten i Norge. Som det første forskirkringsselskapet her i landet, tilbyr vi nå dekning av parkeringsbulker uten tap av bonus, sier Stigum Olsen.

- Vi setter dessuten ned egenandelen med 2000 kroner på disse skadene, sier han.

- Dette høres nesten for godt ut til å være sant?

- Men det er det ikke. Vi har riktignok et par forutsetninger.

- Og de er?

- Du må ha den beste forsikringen hos oss, BilEkstra, og bilen skal ikke være over seks år gammel.

- Oppfyller du disse kravene, dekker vi parkeringsskader forårsaket av ukjent skadevolder når bilen står stille på skader inntil 20 000 kroner.

NYTT TILBUD: Bilskadesjef i Tryg, Lise Norstrøm tilbyr nå kundene sine hjelp med parkeringsbulkene, uten at det fører til bonustap.
NYTT TILBUD: Bilskadesjef i Tryg, Lise Norstrøm tilbyr nå kundene sine hjelp med parkeringsbulkene, uten at det fører til bonustap. Vis mer

 - En forutsetning er at reparasjon foretas på et av Trygs avtaleverksteder.

- Det er som du selv sier store summer det er snakk om her. Går forsikringspremien mye opp med dette tilbudet.

- Forsikringspremien øker ikke. Det er heller ingen planer om å øke den på sikt,  sier Stigum Olsen.

- Selvsagt vil slik endring koste, men vi har arbeidet systematisk med lønnsomheten i selskapet, og dette kommer nå kundene til gode, sier sier bilskadesjef Lise Norstøm i Tryg til Dagbladet.  

- Våre folk på bilskade og takst opplever at slike skader er spesielt frustrerende for kunden, og derfor tror vi at denne vilkårsendringen vil møte et behov for mange, sier hun.

Et tillitsforhold - Hvordan må bileier dokumentere skadene?

- Vi ser jo at så lenge skadevolder er ukjent blir dette en stor grad av tillit mellom bileier og oss. Vi velger å stole på kundene våre, og kommer ikke til å sette i gang spesielle undersøkelser så langt du ikke har en «snodig» forsikringshistorikk fra før, sier Stigum Olsen.

- Når innfører dere denne ordningen?

- Den kan du bestille i dag.

Norges største selskap på Bilforsikring, har foreløpig ingen planer om å følge i Trygs fotspor.

- Per dags dato har vi ikke vurdert akkurat dette, sier informasjonssjef Bjarne Rustad.