Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nå er alt i metall

Med Galaxy A5 og A3 satser Samsung på mer eksklusiv design.

FARVEL TIL PLAST: Nå er det metall som gjelder for Samsungs nyeste mobiler. Her Galaxy A5, storebroren til A4, med en 5 tommer skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler. Frontkameraet er på 5MP, noe som det siste året har blitt ganske vanlig på mobiler, særlig fra Asia. Foto: SAMSUNG
FARVEL TIL PLAST: Nå er det metall som gjelder for Samsungs nyeste mobiler. Her Galaxy A5, storebroren til A4, med en 5 tommer skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler. Frontkameraet er på 5MP, noe som det siste året har blitt ganske vanlig på mobiler, særlig fra Asia. Foto: SAMSUNG Vis mer

Dinside Samsung har fått mye tyn for å ha brukt plast i sine mobiltelefoner, særlig toppmodellene i Galaxy-serien, som har måttet konkurrere med aluminiumsmobiler som eksempelvis iPhone og HTC One.

Mobiler i metall blir oftere ansett for å ha en mer ekslusiv design, og det er ikke en klubb Samsung vil eller kan stå utenfor.

LES OGSÅ: Galaxy S5 får Lollipop

Ikke bare rammen Samsungs inntreden i metallmobil-verdenen startet med Galaxy Alpha og deretter Note 4, men her var det kun snakk om en ramme i metall. På to nykommerne Galaxy A5 og A3 skal alt være i metall, inkludert bakdekselet.

Samsung Galaxy A5 og A3 er mellomklassemobiler med henholdsvis 5 og 4,5 tommer skjerm, og får veiledende pris på 4.000 og 3.000 kroner.

Laget for selfies Det kan se ut som Samsung prøver å fri til den yngre garde med de nye mobilene, da begge kommer med et 5MP kamera på fremsiden, som ifølge selskapet kommer med «innovative funksjoner som gjør det enkelt å ta selfies».

Funksjonen «Ultra Wide Shot» antar vi gir frontkamerabilder i bredformat. «Auto Selfie-posisjon» skal gjøre det mulig å ved hjelp av stemmen eller ved å vinke med hånden, ta en selfie som legges rett ut i sosiale medier.

Animerte GIF-er og «beauty face features» skal også være på plass. Sistnevnte antar vi er en form for retusjeringseffekt.

LES OGSÅ: Kinamerker som truer Apple

Mellomklasse-mobiler Ellers deler Galaxy A5 og A3 flere av de samme spesifikasjonene, samme prosessor og lagringskapasitet, og så støtter begge 4G. A5 har litt mer arbeidsminne (RAM), større batteri og bedre kamera. Hvor mye dette utgjør i praksis, må vi komme tilbake til i en eventuell test.

Som mer prisvennlige telefoner dreier det seg om helt middels spesifikasjoner, men trolig bra nok til sitt formål.

Begge skal for øvrig være Samsungs slankeste til nå, på 6,7 og 6,9mm for A5 og A3, respektive. Bortsett fra størrelsen virker designen ellers å være ganske identisk.

Galaxy A7 kommer også Galaxy A5 og A3 skal bli tilgjengelig i norske butikkhyller fra 30. januar, og vil komme i enten hvit, svart, sølv eller champagne.

Senere i vinter får de også selskap av storebroren Galaxy A7, som har en større og mer høyoppløst 5,5 tommer skjerm, raskere innmat og trolig en noe høyere pris - som foreløpig ikke er fastsatt.

LES OGSÅ: Microsoft med råbillige Lumia-mobiler

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

FLERE FARGER: De nye mobilene kommer i flere forskjellige farger, inkludert champagne. Dette er Galaxy A3, som har en 4,5 tommers skjerm med oppløsning på 960 x 540 piksler. Foto: SAMSUNG
FLERE FARGER: De nye mobilene kommer i flere forskjellige farger, inkludert champagne. Dette er Galaxy A3, som har en 4,5 tommers skjerm med oppløsning på 960 x 540 piksler. Foto: SAMSUNG Vis mer