Nå er det billigsalg på Ferrarier

Finn fram passet og en koffert med euro.

TIL GARASJEN? En Ferrari 458 kan bli din for rundt to millioner kroner. Ikke noen billigbil akkurat, men 500 000 under den billigste for salg i Norge. Foto: FERRARI
TIL GARASJEN? En Ferrari 458 kan bli din for rundt to millioner kroner. Ikke noen billigbil akkurat, men 500 000 under den billigste for salg i Norge. Foto: FERRARI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eksporten av brukte sports- og superbiler fra Italia når nye høyder i første kvartal i år. 13 633 biler ble eksportert i løpet av årets første fem måneder, mot 4932 i samme periode i fjor.

Det skriver Automotive News Europe.

- Italia er en av bastionene for superbiler, og de bilene forsvinner nå fra gatene, det har en stor symbolsk verdi og viser hvor dyp krisen er, sier Giuliano Noci, dekan ved Politecnico di Milano.

Grunnen til at bilene forsvinner er til dels at italienske myndigheter puster superbil-eierne i nakken. Siden desember i fjor har de gjennomført raid i velstående områder som Portofino på Liguria-kysten og skidestinasjonen Cortina d'Ampezzo, i et forsøk på å avsløre skattesnytere.

De stopper biler som Ferrari og Maserati, og sjekker om eierne har gitt opp tilstrekkelig inntekt -  og betalt nok skatt - til å kunne forsvare livsstilen og de kostbare leketøyene.

Superbil-exodusen fra landet tyder på at det er en del av dem som i beste fall har sammalt mel i posen.

Skattesky rikinger Føreren av en Ferrari F40 ble arrestert i Venezia forrige måned, han hadde unnlatt å betale åtte millioner euro i skatt. En annen Ferrari-sjåfør som ble stoppet, hadde «glemt» å betale tre millioner euro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer