AKTIV FERIE:

Nå er det dette som gjelder for sydenferien

Er du klar for å endre ferievanene dine i sommer?

MORGENTRENING: Nå kan du kombinere den rolige ferien med spreke aktiviterer.    Foto: Ving
MORGENTRENING: Nå kan du kombinere den rolige ferien med spreke aktiviterer.    Foto: Ving Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Deilige sydenferier trenger ikke bare være late dager ved bassengkanten eller på stranda. Etterspørselen etter aktive ferier, treningstilbud og personlige trenere har eksplodert. For noen av charterarrangørene har bestillingene tredoblet seg på få år.

- I 2016 økte vi salget av treningsreiser med 134 prosent i forhold til året før. Vi tror at vår fokus på både trening og kos er noe av suksessformelen, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge.

Glede og samhold

- Det er turene med variert innhold som er mest populære. Alle utfordres på sitt nivå, og det er ingen som ser rart på deg hvis du unner deg et glass vin til lunsj. Målet vårt er ikke at deltagerne skal være med i fitness-konkurranser, men at de skal oppleve treningsglede og samhold, sier Tonje Løkaas Fossum.

Nå er nordmenns feriefavoritt friskmeldt.

- Vi har mangedoblet salget av aktive reiser de siste to-tre årene, sier markedsansvarlig Gunnar Ekjord i Solia.
- For noen år siden hadde størst etterspørsel etter den tradisjonelle sol- og badeferien men nå opplever nå at flertallet vil oppleve mer enn strandliv på ferien, sier han.
Den samme opplevelsen deles av Apollo og Jomfrureiser, der den sistnevnte er reisearrangøren for jenteturer.
- Det er aldri for sent å begynne eller fortsette med aktive ferier. I fjor hadde vi en dame med til Sør-Afrika på actionreise og hun var 84 år. Her var det strikkhopping, biking, trekking og klatring, sier Charlotte Ehde Eliassen i Jomfrureiser.

Ut på tur: Glenn, Vibeke, Pia og Hans-Christian fra Oslo holder formen ved like på levadatur på Madeira. Foto: Solia/Vibeke Montero
Ut på tur: Glenn, Vibeke, Pia og Hans-Christian fra Oslo holder formen ved like på levadatur på Madeira. Foto: Solia/Vibeke Montero Vis mer

Kombiferie

- De mest populære treningsreisene våre er de hvor man kombinerer trening (aerobic, yoga, løping, m.m.) med sol og bad og som er tilpasset ulike nivåer. Vi ser også en markant økning i etterspørselen rundt nisjeturer, som rene triatlon-reiser, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsansvarlig hos Apollo.

- Vi har to ulike hotellkonsept med fokus på trening og aktiv ferie. Vi har hatt en økning på hele 300 prosent det siste året, og fokuset på sunn mat har aldri være større enn nå, forteller informasjonsansvarlig Nora Aspengren i Tui.

Her er guiden til de greske øyer.

Spreke reiseforslag

Her er noen forslag til aktive reiseopplevelser i kombinasjon med sol og varme
Ving
Kypros. Ving Camp med yoga, dans, tradisjonell styrke, cross fit og høypuls. Passer både for den som er godt trent og den som ikke trener i hverdagen. Passer også godt for den som reiser alene og som ønsker å bli kjent med andre. Kypros 5.-12. mai. Pris fra kr 9795

Mallorca. Sykling og triatlon og en triatlonleir på Mallorca 22.-29. april. Pris fra kr 9795

Rhodos. Yogatur med Henriette Lien. Bo på Casa Cook med daglig yoga , pranayama (pusteøvelser) og meditasjon 16.-24. juli. Pris fra kr 15 875.

Solia
Kreta. Europas lengste ravine ligger på Kreta og heter Samariaravinen, og her opplever du et helt annet Kreta enn det man vanligvis forbinder med øya. Turen gjennom ravinen er 16-17 kilometer lang og tar rundt seks timer. Denne turen krever god fysisk form og du bør være vant til å gå i litt ulendt terreng. Pris fra uke kr 7995.

Madeira. Øyas høyeste fjelltopp heter Pico de Arieiro (1818 moh) kan du legge ut på turer som kan ta pusten fra de fleste. Det er mulig å legge opp både dagsruter og turer som varer i flere dager. Husk å ta med skikkelig tursko. Pris fra fra 5495

Apollo
Dubai. Trening og luksus med Kari Jaquesson. Treningsprogrammet er variert med innslag av zumba, yoga, HIT, dance, stretch og ulike foredrag. Pris fra kr 15 998

Fuerteventura. Triathlon treningsuke sammen med både det norske og svenske triathlonforbundet. Arrangementet passer både for nybegynnere, viderekomne og erfarne triathleter. Pris kr 3500 for triathlontreningen. I tillegg kommer fly og ønsket hotell på Playitas.

Kroatia. Her handler det om raskest mulig å bevege seg over lengre distanser på land og i vann. Treningsuken er bygget på individuell utvikling innenfor terrengløping og svømming i åpent hav – og hvordan kombinere de to øvelsene. Pris fra kr 9 998

Kroatia. Liveaboard der overnatting og basen er på en seilbåt. Varierte treningsøkter både på land og i vann med ulike svømmeøkter på åpent hav - lange, korte, vakre, spennende, harde og utmattende. Pris fra kr 13 998

Merlot Reiser
Frankrike. Aktiv ferie, sykkeltur gjennom vakre landskap og idylliske landsbyer, med en sosial gruppetur med reiseleder, følgebil, bagasjetransport, kulturelle innslag, vinsmakinger og gode felles måltider fra det franske kjøkken i Alsace, Bordeaux & Cognac og Provence Arles og Provence Avignon.
Pris fra kr 12 100

Jomfrureiser
Mallorca. Vandringsreise som er klassifisert som middels+ og passer for den som er i god fysisk form og som liker en aktiv opplevelsesfylt ferie. Fokus på sunn mat hele uken. Pris fra kr 15 990

Italia Gardasjøen. Sykkelreiser der øktene er fra 30 til 62 km, guidet av lokalkjente sykkelguider. Pris fra kr 13 900

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer