AKTIV FERIE:

Nå er det dette som gjelder for sydenferien

Er du klar for å endre ferievanene dine i sommer?

MORGENTRENING: Nå kan du kombinere den rolige ferien med spreke aktiviterer.    Foto: Ving
MORGENTRENING: Nå kan du kombinere den rolige ferien med spreke aktiviterer.    Foto: Ving Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Deilige sydenferier trenger ikke bare være late dager ved bassengkanten eller på stranda. Etterspørselen etter aktive ferier, treningstilbud og personlige trenere har eksplodert. For noen av charterarrangørene har bestillingene tredoblet seg på få år.

- I 2016 økte vi salget av treningsreiser med 134 prosent i forhold til året før. Vi tror at vår fokus på både trening og kos er noe av suksessformelen, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge.

Glede og samhold

- Det er turene med variert innhold som er mest populære. Alle utfordres på sitt nivå, og det er ingen som ser rart på deg hvis du unner deg et glass vin til lunsj. Målet vårt er ikke at deltagerne skal være med i fitness-konkurranser, men at de skal oppleve treningsglede og samhold, sier Tonje Løkaas Fossum.

Nå er nordmenns feriefavoritt friskmeldt.

- Vi har mangedoblet salget av aktive reiser de siste to-tre årene, sier markedsansvarlig Gunnar Ekjord i Solia.- For noen år siden hadde størst etterspørsel etter den tradisjonelle sol- og badeferien men nå opplever nå at flertallet vil oppleve mer enn strandliv på ferien, sier han.Den samme opplevelsen deles av Apollo og Jomfrureiser, der den sistnevnte er reisearrangøren for jenteturer.- Det er aldri for sent å begynne eller fortsette med aktive ferier. I fjor hadde vi en dame med til Sør-Afrika på actionreise og hun var 84 år. Her var det strikkhopping, biking, trekking og klatring, sier Charlotte Ehde Eliassen i Jomfrureiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer