Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

AKTIV FERIE:

Nå er det dette som gjelder for sydenferien

Er du klar for å endre ferievanene dine i sommer?

MORGENTRENING: Nå kan du kombinere den rolige ferien med spreke aktiviterer.    Foto: Ving
MORGENTRENING: Nå kan du kombinere den rolige ferien med spreke aktiviterer.    Foto: Ving Vis mer

(Dagbladet) Deilige sydenferier trenger ikke bare være late dager ved bassengkanten eller på stranda. Etterspørselen etter aktive ferier, treningstilbud og personlige trenere har eksplodert. For noen av charterarrangørene har bestillingene tredoblet seg på få år.

- I 2016 økte vi salget av treningsreiser med 134 prosent i forhold til året før. Vi tror at vår fokus på både trening og kos er noe av suksessformelen, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge.

Glede og samhold

- Det er turene med variert innhold som er mest populære. Alle utfordres på sitt nivå, og det er ingen som ser rart på deg hvis du unner deg et glass vin til lunsj. Målet vårt er ikke at deltagerne skal være med i fitness-konkurranser, men at de skal oppleve treningsglede og samhold, sier Tonje Løkaas Fossum.

Nå er nordmenns feriefavoritt friskmeldt.

- Vi har mangedoblet salget av aktive reiser de siste to-tre årene, sier markedsansvarlig Gunnar Ekjord i Solia.
- For noen år siden hadde størst etterspørsel etter den tradisjonelle sol- og badeferien men nå opplever nå at flertallet vil oppleve mer enn strandliv på ferien, sier han.
Den samme opplevelsen deles av Apollo og Jomfrureiser, der den sistnevnte er reisearrangøren for jenteturer.
- Det er aldri for sent å begynne eller fortsette med aktive ferier. I fjor hadde vi en dame med til Sør-Afrika på actionreise og hun var 84 år. Her var det strikkhopping, biking, trekking og klatring, sier Charlotte Ehde Eliassen i Jomfrureiser.

Ut på tur: Glenn, Vibeke, Pia og Hans-Christian fra Oslo holder formen ved like på levadatur på Madeira. Foto: Solia/Vibeke Montero
Ut på tur: Glenn, Vibeke, Pia og Hans-Christian fra Oslo holder formen ved like på levadatur på Madeira. Foto: Solia/Vibeke Montero Vis mer

Kombiferie

- De mest populære treningsreisene våre er de hvor man kombinerer trening (aerobic, yoga, løping, m.m.) med sol og bad og som er tilpasset ulike nivåer. Vi ser også en markant økning i etterspørselen rundt nisjeturer, som rene triatlon-reiser, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsansvarlig hos Apollo.

- Vi har to ulike hotellkonsept med fokus på trening og aktiv ferie. Vi har hatt en økning på hele 300 prosent det siste året, og fokuset på sunn mat har aldri være større enn nå, forteller informasjonsansvarlig Nora Aspengren i Tui.

Her er guiden til de greske øyer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling