Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå er det høysesong for kravlende lus i hodebunnen

Ikke sikker du merker lusa de første månedene. Slik gjør du om du er smittet.

HODELUS: Hodelus er grå (gjennomsiktige), brune eller svarte. Noen ganger er de også røde, om de nylig har sugd blod. Foto: NTB SCANPIX
HODELUS: Hodelus er grå (gjennomsiktige), brune eller svarte. Noen ganger er de også røde, om de nylig har sugd blod. Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): - Jeg er blitt kontaktet av foreldre som er blitt sykemeldte av stresset som følger med hodelus. De vasker ned hele huset og desinfiserer, men blir likevel ikke kvitt hodelusa. De blir utslitt, sier Anne Louise Leikfoss, daglig leder i Lusfri Norge.

Høsten er høysesong for å bli smittet av hodelusa, en blodsugende parasitt som trives i hodebunnen til både barn og voksne.

- Vi kan få hodelus året rundt, men den plager oss aller mest i høstmånedene. Det ser vi på salget av lusemidler, og også i undersøkelser vi har gjort, sier avdelingsdirektør Preben Ottesen i skadedyravdelingen ved Folkehelseinstituttet.

- Vi vet ikke nøyaktig hvorfor det er slik, men det kan være at barna treffer nye barn om sommeren og smittes av dem. En annen årsak kan være at det er mer fokus på lus i denne perioden, og dermed at flere tilfeller blir oppdaget, sier Ottesen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.