Nå er det høytid for julebordsex

Prisen du betaler for litt «ulovlig» moro på julebordet kan være høy - både hjemme og på jobben.

UTRO PÅ JULEBORDET: Mange benytter sjansen  til å ha et sidesprang på julebordet. Det kan straffe seg. Foto: Nina Ruud/Dagbladet
UTRO PÅ JULEBORDET: Mange benytter sjansen til å ha et sidesprang på julebordet. Det kan straffe seg. Foto: Nina Ruud/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julebord er mer enn lutefisk og ribbe, øl og fest — det er også høysesong for utroskap.

- Når stemningen er god, du har et godt øye til en kollega, og det drikkes alkohol, er faren stor for at du går for langt. Mange tøyer strikken lenger enn de hadde tenkt — og angrer etterpå, sier Frode Thuen, samlivsterapeut og professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen.

En undersøkelse dinside.no gjorde for et par år siden, viser at nærmere 60 prosent av oss kjenner noen som har vært utro på julebord. 12 prosent sier at de selv har latt seg friste til mer enn en flørt med en kollega på julefest.

Vrient på jobb - Ofte blir det litt kleint i etterkant, både overfor den du er utro med og kolleger som eventuelt har vært vitne til episoden. Og hvis én av dere eller begge er i et forhold fra før, kan det bli vanskelig også på hjemmefronten. Hvis det blir oppdaget at dere har hatt et sidesprang, vil det ofte være umulig å få parforholdet til å fungere så lenge du treffer den andre personen på jobb hver dag, sier Thuen.

- Går du i juleselskap uten å ha beredskapen ute, er risikoen større for at du havner i en situasjon du ikke burde vært i. Tenk derfor gjennom om du er villig til å ta de konsekvensene som kan oppstå både hjemme og på jobb hvis du er utro på julebordet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer