Nå er det kroken på døra for denne bilen

En bilepoke er over.

FALT GJENNOM: Siste generasjon Honda Accord her i landet, her under en test i 2011, hadde en del trivelige sider og en ganske barsk design.  Den nådde likevel etter vår mening totalt sett ikke opp i en stadig tøffere konkurransesituasjon. I USA selges en helt egen og større Accord, og den selger bra der borte. Men for Europa-versjonen er det nå slutt. Foto: CATO STEINSVÅG / DINSIDE.NO
FALT GJENNOM: Siste generasjon Honda Accord her i landet, her under en test i 2011, hadde en del trivelige sider og en ganske barsk design. Den nådde likevel etter vår mening totalt sett ikke opp i en stadig tøffere konkurransesituasjon. I USA selges en helt egen og større Accord, og den selger bra der borte. Men for Europa-versjonen er det nå slutt. Foto: CATO STEINSVÅG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside "Vår" Honda Accord forsvinner som bilmodell, ifølge direktør for Honda Australia, Stephen Colllins.

Uttalelsen ble gitt til The Motor Report, og bekreftet at Europa-versjonen av Accord har sin siste produksjonsmåned i februar 2015, og at dette gjelder globalt.

Ikke akkurat noen storselger Hondas representant i mellomklassen har en god stund ligget på bunnen av salgsstatistikken i Norge, ja så langt i 2014 er det faktisk ikke registrert et eneste eksemplar.

Men nå skal det også sies at den norske organisasjonen har hatt fokus på mer aktuelle og viktigere modeller som CR-V, Civic og Jazz.

Et ras Det er uansett lenge siden Accord var noen storselger her i landet, og de siste 15 årene har det ikke blitt solgt mer enn tilsammen rundt 4.000 biler med Accord-navnet.

Til sammenligning er det omtrent det samme antallet Volkswagen regner med å kunne selge av sin nye Passat i løpet av neste år. Det så lysere ut da nyeste generasjon kom på markedet i 2008 og det ble registrert 565 Accord i 2009, men så raste salget raskt nedover.

Testen av "luksusutgaven" av Accord stasjonsvogn fra 2009 kan du lese her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer