Nå er det kult å røyke

Gi maten et smaksløft på grillen.

GAVE TIL GRILLEN: Litt treflis og alminiumsfolie er alt som skal til. Legg på grillen, få fram nye smaker. Du behøver ikke egen smoker for å røyke maten. Kjøp ferdige pakker eller lag din egen variant ( se artikkelen). Du kan også kaldrøyke med en røykepistol. Foto MASKOT (RM) / NTB SCANPIX
GAVE TIL GRILLEN: Litt treflis og alminiumsfolie er alt som skal til. Legg på grillen, få fram nye smaker. Du behøver ikke egen smoker for å røyke maten. Kjøp ferdige pakker eller lag din egen variant ( se artikkelen). Du kan også kaldrøyke med en røykepistol. Foto MASKOT (RM) / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

- Det finnes ingen bedre måte å gi maten mer grillsmak på enn å bruke treflis, sier Craig Whitson, en av Norges mest kjente grilleksperter.

Han kaller det treflis gjør med maten «små mirakler». 

Om du skulle være i tvil: Du trenger ikke noen stor amerikansk «smoker» (kullgrill med røykemulighet) for å røyke maten.

Det finnes enklere metoder.

Whitson er en av mange som synes røyking er kult. Røyking - for ordens skyld - uten nikotin, er en økende trend.

«En av de mest interessante smaksettingsteknikkene akkurat nå», fastslår trendforsker Pernilla Jonsson i analysebyrået Kairos Future i Stockholm i sin «Homecooking report» for OBH Nordica.

I rapporten kommer røyking på femteplass blant de ti hotteste kjøkkentrendene for tida.

Gave til grillen Craig Whitson bruker treflis for å skape variasjon, både på kullgrill og gassgrill. 

Det er enklest å røyke på en kullgrill. Her kan du strø treflisen rett over opptent kull eller briketter (se «Slik gjør du») og du er i gang.

Kullet eller brikettene vil lage røyk i rundt 10 minutter. Det er nok til at du får en fin røyksmak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer