Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Syden-ferie:

Nå er det priskrig på sydenreisene

Slik finner du de billigste billettene akkurat nå.

LEDIG PLASS: Det er ikke fullt på strendene i Europa i sommer. Vil du gjøre et kupp så bør du kaste deg rundt nå. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector 
LEDIG PLASS: Det er ikke fullt på strendene i Europa i sommer. Vil du gjøre et kupp så bør du kaste deg rundt nå. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) : Sola står høyt - men prisene synker. I alle fall noen steder. For nå starter priskrigen om sydenturistene.

Mange har for lengst gjort unna bestillingen og betalingen av årets sommerferie. Men nå - når det er få uker igjen til skoleferiestart - hardner kampen til om de siste gjestene. For usolgte flyseter og hotellrom er tapte penger i en stadig tøffere kamp om charterselskapenes overskudd. Og det er bra for deg.

Les mer: Her går du til bords i København

- Vi legger ut nye restplasser hver dag. Det kan komme avbestillinger fra folk som har bestilt reiser men som av ulike grunner allikevel ikke kan dra. Det lønner seg både å følge med på nettsider og å ringe reisebyrået for de siste oppdateringene, sier Beatriz Rivera, PR- og kommunikasjonsansvarlig i Apollo.

Reiselysten øker

- Nordmenns lyst til å feriere med sol og varme øker. I skolesommerferien har vi ti prosent færre usolgte reiser enn på samme tid i fjor, og da har vi i tillegg lagt inn en betydelig kapasitetsøkning, sier Tonje Fossum, pressesjef i Ving.

På charterselskapenes nettsider finner du reiser som selges til under kostpris, fordi det er bedre å tjene litt på en rabattert reise enn å tape hele summen.

- Tyrkia er et land hvor det er mulig å finne veldig billige reiser til. Salget på reiser hit kom veldig sent i gang, men har nå tatt seg opp, sier Tonje Fossum.

- Sommersalget den siste måneden er 26 prosent høyere sammenlignet med samme periode i fjor. Bare i forrige uke økte vi med 30 prosent, sier Beatriz Rivera.

Les mer: Slik får du pass før ferien

BASSENGKANTEN VENTER: Det går mot en rekordsommer for charterbransjen. Men det er mange muligheter til en billig reise hvis du leter på restplass-sidene til selskapene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
BASSENGKANTEN VENTER: Det går mot en rekordsommer for charterbransjen. Men det er mange muligheter til en billig reise hvis du leter på restplass-sidene til selskapene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Hit reiser vi gjerne i sommer:
1. Kreta
2. Mallorca
3. Rhodos
4. Kroatia
5. Kypros

Og hit bør du dra hvis du vil unngå altfor mange nordmenn og i tillegg få mer for pengene:
1. Albania
2. Bulgaria
3. Algarve/Portugal
4. Tyrkia
5. Egypt

Drømmereisen?

Her er noen av tilbudene på 1 ukes tur til sol og varme akkurat nå. Prisene er hentet fra søkemotoren Travelmarket og gjelder for én person i dobbeltrom.

Fra Bergen
17. juni til Kypros med Apollo kr 1698
17. juni til Mallorca med Ving kr 1895
19. juni til Parga/Hellas med Ving kr 1595
20. juni til Samos/Hellas med Tui kr 2098
25. juni til Antalya/Tyrkia med Tui kr 4098

Fra Stavanger
17. juni Kykliadene/Hellas med Apollo kr 3598
17. juni Kreta med Apollo kr 3648
19. juni Parga/Hellas med Apollo kr 2548
20. juni til Burgas/Bulgaria med TUI kr 2348
24. juni til Antalya/Bulgaria med Apollo kr 4148

Fra Trondheim
20. juni Samos/Hellas med Tui kr 3048
20. juni Sunny Beach/Bulgaria med Apollo kr 2898
21. juni Burgas/Bulgaria med Tui kr 2348
22. juni Chania/Hellas med Ving kr 3395
27. juni Samos/Hellas med Tui kr 4148

Fra Oslo
18. juni Rhodos med Apollo kr 2498
18. juni Alanya/Tyrkia med Detur kr 3548
19. juni Burgas/Bulgaria med Tui kr 2383
20. juni Burgas med Apollo kr 2448
27. juni Tenerife/Spania med Ving kr 4135

Les mer: Passet ditt kan være ugyldig selv om det er lenge til utløpsdatoen

TRAVLE KVELDER: Bartenderen på Anfi del Mar på Gran Canaria gjør seg klar for en travel sommer.Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TRAVLE KVELDER: Bartenderen på Anfi del Mar på Gran Canaria gjør seg klar for en travel sommer.
Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hele Norges coronakart